reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pożegnanie z pampersem i smoczkiem

a mój łazi cały dzień bez pampka i mokre spodnie mu nie przeszkadzają, usiądzie na nocnik jak Ola idzie ale sam jakoś nie idzie, chyba, że pod ręką jest.

reklama
Zaczęło się ciepło,więc u mnie zaczęło się odpampersowanie:tak:. Od soboty łazi po domu w samej koszulce i czasem w skarpetkach. Na początku(w sobotę i w niedzielę) chodził i sikał,ja chodziłam i wycierałam:tak:. Kupy nie zrobił,bo on kupę ma rano jak wstanie,a potem to już różnie. Nocnik stoi w pokoju,ale przez dwa dni był beeee(fajnie się nim rzucało). Do dzisiaj,kiedy nauczył się siadać i wstawać z niego. I teraz siada,wstaje,siada,wstaje i tak kilkanaście razy. Siku zrobił w tym czasie dwa razy:-),w tym raz wylał je na podłogę,bo mama nie zdążyła:zawstydzona/y:. Ale poleciał po ścierkę,żeby wytrzeć:tak:. Więc "pierwsze koty za płoty". Teraz czekam,aż zacznie "wołać",chociaż nie wiem,jak to będzie wyglądalo,bo on "siiiii" mówi na "cicho",więc chyba nauczę go mówić "siu"-jak dam radę,bo mój to niemówiącynormalnie egzemplarz:baffled::nerd:

Emis najwarzniejsze ze pierwsze koty za ploty teraz bedzie juz z gorki gratulacja dla frania:-)

Tak sobie mysle ze ja czekam z nocnikiem na cieplo ale przeciez moge sie go nie doczekac i kuba bedzie w pampersie do 18:-D:szok:

ja jak ostatnio puściłam młodą bez pampersa to sie zlała w majtki 2 razy, nie spodobało się jej, ale i tak na nocnik nie usiadła:nerd:próbować dalej będę;-)
wioli, :-D:-D:-Dto ja cię w pewne gorące lato do się na wieś zaproszę i wtedy mu wytłumaczysz w praktyce o co kaman:laugh2::laugh2::laugh2:

No to i my zaczeliśmy biegać bez pieluchy ale w ogóle nie zwraca na to uwagi,sika leje mu sie po nogach a on nic na to i biega dalej tyle zauważyłam tylko że jak do kupy to sobie siada w kucki i strzela kupę.

gratuluje kolejnym mamom decyzji o nocnikowaniu :-) emiś, renatka, ida trzymam kciuki zeby zapałały Wam dziecki miłością do nocnika :-p

emiś faktycznie jak dzieć potrafi zawołać to jest o wiele łatwiej bo zakomunikuje swoje potrzeby. Trzymam kciuki za Frania coby się rozgadał ;-)

wioli :-D przynajmniej bedzie sie wyróżniał :-D

ja zauważyłam że moja młoda potrafi wstrzymać sikanie tzn. jak sie bawi, troche jej poleci, woła wtedy "mama siku!" i czeka aż przeniosę ją na nocnik/sama usiądzie i robi resztę. mamy tak od kilku dni i jestem z niej megadumna że tak sie próbuje kontrolować ;-)

reklama
ALICJA super! powiedz mi jak u Was odpieluchowywanie wyglada jak na dwor wychodzicie albo gdzies jedziecie? Zakładasz Isi wtedy pampersa?

ALicji mokre majty nie przeszkadzają i w sumie nie wiem jak zacząć działać, żeby załapała, że siiii to na nocnik a nie pod drzwi balkonowe się robi. Póki co sprawa wygląda u nas jak u EMIŚ jeżeli o "miłość" do nocnika chodzi. Poza tym EMIŚ, RENATA trzymam kciuki za szybkie rezultaty!

Do góry