Wioli głupoty gadali ;-)...bo skoro moja ma teraz niby bunt, to czemu na nocnik robi. Najwazniejsze, zeby Kubus był gotowy i zebys Ty była gotoowa :-) i pójdzie szybciutko:-)....A probowalas zeby Bartus malemu pokazal jak to się robie do nocnika? Bo u nas po czesci dzieki sasiadce ktora u nas na nocniczek zrobiła siusiu, potem udało się złapać 1 siusiu i kupke i dzięki temu :-) od tygodnia jest bez pieluchy na spacerkach tylko na noc zakładamy. I jedynie wpadki sie zdarzaja na spacerkach (bo na trawke jej jakos ciezko sie przelamac ). A w domu wszystko na nocnik trafia :-)
reklama
Sariska ja poprostu wuem ze kuba jeszcze nie rozumie dla niego to jest meczarnia siadanie na nocniku tym bardziej ze on nie komunikuje ze chce siku nawet nazwac nie potrafi a co do bartka to powiedz mu zeby usiadl na nocniku
juz to widze on jest duzy i kropka

kroma
Fanka BB :)
A może pod krzaczkiem załapie :-). Mój pod krzaki chodzi na spacer i chce sikać, ale nie umie jeszcze małego orzeszka trzymać, ale widzi inne i chce.
Ja za to czytałam opinię, żeby dzieciaki do 3 roku nie zmuszać, bo mogą się moczyć w nocy. No co jakiś doktor to inna opinia i nam mieszają, w końcu do ślubu w pampersach nie pójdą, kiedyś się nauczą :-)
Ja za to czytałam opinię, żeby dzieciaki do 3 roku nie zmuszać, bo mogą się moczyć w nocy. No co jakiś doktor to inna opinia i nam mieszają, w końcu do ślubu w pampersach nie pójdą, kiedyś się nauczą :-)
a u nas już się cieszyłam, że się coś rusz bo Agusia chętnie na nocnik siadała. i tam było ze 2 dni potem ani razu nie chciała na nocnik i za każdym razem siuku było wszędzie tylko nie do nocnika. dzień wcześniej mówiła kiedy chce a potem już nie. i teraz nie chce nawet na nocnik znów usiąść. a jak już siada to najczęściej i tak nic nie robi. z kupą to będzie mega problem bo ona kompletnie nie da się do siebie zbliżyć wtedy zamyka się w pokoju wszystkich w niego wyrzuca i dopiero i nawet zostawienie tam nocnika nie daje bo nie ma opcji żeby ona usiadła w trakcie robienia.
makuc
MAMAAGUSI i na Agusię w końcu przyjdzie czas, zobaczysz. Najwidoczniej nie jest jeszcze gotowa na nocnik, skoro taki regres u niej nastąpił. Alicja na nocnik dalej za chulerę usiąść nie chce. Znaczy może inaczej - siada - i owszem - ale tylko ot tak bardziej dla zabawy, a jak przychodzi co do czego to wstaje i idzie w kąt sikać 

maukc no trochę mi przykro że jednek teraz nie "zaskoczyło" ale trudno. ja jakoś parcia nie mam na to ale wiesz, wiesz jaka jestem i jak mnie z tym napada mama i tesciowa to od razu az mi zle bo ja olac nie umiem tego. tzn upieram sie przy swoim nie bede jej zmuszac i koniec ale potem jest mi przykro ze nie dociera to do nich ze wiem co robie. tak czy siak nie zamierzam absolutnie na sile ja nocnikowac. a u nas jest wlasnie jak u ciebie Agusia usiądzie posiedzi i idzie zrobić siku za minutę gdzieś na podłogę. no ale trudno.
reklama
Baśka_28
mamaagusi nie przejmuj się Kamil też nie chce siadać na nocnik i nie woła że chce si no czasem zawoła ale nie zawsze raz na jakiś czas i ja myślę że to nie pora jeszcze na niego.przyjdzie i czas na nasze dzieciaczki
Tak jak kroma napisała przecież do ślubu nie pójdą w pampersach;-)

Tak jak kroma napisała przecież do ślubu nie pójdą w pampersach;-)
Podziel się: