reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pozytywny test owulacyjny

Hej wszystkim
To mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty.
Czekałam na objawy dni płodnych i doczekałam się 1 grudnia śluzu płodnego. 2 grudnia śluzu już bardzo dużo. 3 grudnia kłucie w okolicach jajników i ciągnięcie.
Mialam w domu testy owulacyjne więc myślę a zrobię. Wyszło jak widać. Seks był 2 grudnia wieczorem i 3 grudnia wieczorem.
Czy któraś z was może określić,który z testów jest „najbardziej” pozytywny i który zwiastował ewentualną owulację?
Wariuję już patrząc na te testy i myśląc czy aby wstrzeliłam się w odpowiedni dzień ze współżyciem
IMG_5845.jpeg

reklama
Jeżeli są to pierwsze testy, które robiłaś to nie wiesz czy np 01.12 też nie wyszedłby pozytywny. Lub jeszcze wcześniej. Więc niewiadomo czy się wstrzeliłaś. Chyba, że seks był przez cały ten okres okołoowulacyjny.

Jeżeli są to pierwsze testy, które robiłaś to nie wiesz czy np 01.12 też nie wyszedłby pozytywny. Lub jeszcze wcześniej. Więc niewiadomo czy się wstrzeliłaś. Chyba, że seks był przez cały ten okres okołoowulacyjny.
Przez cały nie, ostatni przed tymi co napisałam był 28 grudnia
Wydaje mi się że takie mocne krechy raczej nie wychodzą aż przez tyle dni

No i? Czy to coś zmienia?
Musisz robić testy od ok 7dc do pierwszego pozytywnego. Wtedy będziesz wiedziała, kiedy masz szczyt LH.

Skoro Twoim zdaniem owulacja była 1-2 grudzień, to pozytywny test powinien być 30 listopada.

reklama
No i? Czy to coś zmienia?
Musisz robić testy od ok 7dc do pierwszego pozytywnego. Wtedy będziesz wiedziała, kiedy masz szczyt LH.

Skoro Twoim zdaniem owulacja była 1-2 grudzień, to pozytywny test powinien być 30 listopada.
Zmienia to,że owulacja według mnie nie mogła się odbyć szybciej niż 1-2 grudnia

Do góry