reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Preejakulat

Nadix28

Początkująca w BB
Co myślicie na temat preejakulatu ? Czy według was można zajść w ciążę czy nie w internecie różne opinie jedne że można drugie że nie. Jestem ciekawa waszych opinii czy któraś z was tak zaszła w ciążę ?
Kochałam sie z mężem w dzień owulacji stosunkiem przerywanym a wiem że mój mąż wydziela dużo tzw.preejakulatu.
Ps. Oboje niby chcemy ale jakos nie możemy się zdecydować na drugie dziecko więc taka "wpadka" u nas nie była by tragedia 😅

reklama
Oczywiście,że mozna zajść w ciążę. Tak samo jak mozesz zajsc w ciaze podczas miesiaczki. Ale dla mnie, jak ktoś chce mieć dziecko to będzie się o nie starał a nie gdybał jak nastolatek, czy można czy nie można zajść w ciaze ze stosunku przerywanego. Albo chcecie albo nie. Albo w lewo albo w prawo, nie ma nigdy nic pomiędzy.

Oczywiście,że mozna zajść w ciążę. Tak samo jak mozesz zajsc w ciaze podczas miesiaczki. Ale dla mnie, jak ktoś chce mieć dziecko to będzie się o nie starał a nie gdybał jak nastolatek, czy można czy nie można zajść w ciaze ze stosunku przerywanego. Albo chcecie albo nie. Albo w lewo albo w prawo, nie ma nigdy nic pomiędzy.
Jak dla mnie, w takiej sytuacji to kobieta chce dziecko (dlatego docieka, czy da radę z preejakulatu przy stosunku przerywanym), a chłop po prostu nie chce albo nie do końca chce. No jakby chciał, to by po prostu kończył w środku zamiast wyjmować. 🤦 Po pierwsze, bo chciałby dziecko, więc chciałby zapłodnić partnerkę i kończyłby w środku, a po drugie bo to zwyczajnie wygodniejsze (nie trzeba kombinować, kończyć nie wiadomo gdzie, wycierać) i przyjemniejsze (bo przyjemniej dojść w środku niż sobie na rękę czy partnerce na brzuch).

Jak dla mnie, w takiej sytuacji to kobieta chce dziecko (dlatego docieka, czy da radę z preejakulatu przy stosunku przerywanym), a chłop po prostu nie chce albo nie do końca chce. No jakby chciał, to by po prostu kończył w środku zamiast wyjmować. 🤦 Po pierwsze, bo chciałby dziecko, więc chciałby zapłodnić partnerkę i kończyłby w środku, a po drugie bo to zwyczajnie wygodniejsze (nie trzeba kombinować, kończyć nie wiadomo gdzie, wycierać) i przyjemniejsze (bo przyjemniej dojść w środku niż sobie na rękę czy partnerce na brzuch).
Tez tak myślę, ale nie chcialam pisać o tym głośno. 🤷🏼‍♀️

Tutaj chodzi bardziej o dziecko, że kobieta chce a facet niekoniecznie. Nie o antykoncepcję. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie, ja jak i @blanny
My też stosowaliśmy z partnerem stosunek przerywany w pewnym momencie jako antykoncepcję na zasadzie, że nie chcemy jeszcze dziecka, ale nie będzie tragedii, jak się trafi. Ale ja nie chodziłam i nie szukałam, jaka jest nadzieja, że się jednak trafi 😂, no bo generalnie jeszcze go nie chcieliśmy. :) No i miałam mega regularne cykle i w okolicy owulacji po prostu w ogóle seksu nie uprawialiśmy. A jak stwierdziliśmy, że w sumie to jednak chcemy już dziecko, to po prostu partner (ówczesny, bo teraz już mąż) zaczął kończyć w środku i tyle. :)
Dlatego no wydaje mi się, że jak facet w środku nie kończy, to niekoniecznie chce dziecko. 🤷 W momencie zmiany zdania zaczyna kończyć w środku, no bo mu zależy, żeby partnerka zaszła. 🤷

reklama
Do góry