Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mam problem z synkiem ( zaraz prawie 10,5 msc) od 6 msc jadł słoiczki, wiadomo raz lepiej raz gorzej ale ogólnie apetyt dopisywał. Karmilam łyżeczką. Co jakiś czas podawałam ugotowane warzywa tak do rączki do nauki chwytania i celowania do buzi. Od ponad tygodnia odchodzę powoli od słoiczków tzn podaje serek z owocami ( blendowane) jajecznicę, omleta, jakieś placuszki, nie robiłam jeszcze swoich zupek). Zauważyłam ze synek ładnie gryzie, rozgryza ( idzie piąty ząbek) ale nie przelyka tego jedzenia. Problem jest tylko z jedzeniem które mu daje, zupki z grudkami ze słoiczka je. Dać czas na oswojenie się? Moze nie do końca wie co ma zrobić z jedzeniem które sam sobie do buzi wklada?Witam,
Skoro dopiero od tygodnia dostaje kawałki to to normalne, że nie wie jeszcze do końca co z nimi zrobic. Daj czas. On jest na tym samym etapie jedzenia co 6m dziecko, ktore dostaje kawałki. A taki 6m dziamdziak to się nimi bawi, gniecie i rozciera, zjada minimum.Mam problem z synkiem ( zaraz prawie 10,5 msc) od 6 msc jadł słoiczki, wiadomo raz lepiej raz gorzej ale ogólnie apetyt dopisywał. Karmilam łyżeczką. Co jakiś czas podawałam ugotowane warzywa tak do rączki do nauki chwytania i celowania do buzi. Od ponad tygodnia odchodzę powoli od słoiczków tzn podaje serek z owocami ( blendowane) jajecznicę, omleta, jakieś placuszki, nie robiłam jeszcze swoich zupek). Zauważyłam ze synek ładnie gryzie, rozgryza ( idzie piąty ząbek) ale nie przelyka tego jedzenia. Problem jest tylko z jedzeniem które mu daje, zupki z grudkami ze słoiczka je. Dać czas na oswojenie się? Moze nie do końca wie co ma zrobić z jedzeniem które sam sobie do buzi wklada?
Bo skoro nie dawałaś wczesniej kawałkow, to nie miał się jak tego uczyć, więc jest na takim samym etapie jak 6m dziecko, które dostaje pierwszy raz kawałki. Nie ma znaczenia, że jest starszy.Właśnie tak traktuje to jedzenie, nie jako posiłek, bardziej jako trening czy zabawę, widzę ze gniecie w rączkach, memla w buzi, rzuca na podłogę i rozciera wszędzie gdzie się da. Jest to moje pierwsza dziecko wolałam podpytać doświadczone mamychrupki kukurydziane czy wafelki ryżowe gryzie i połyka, idzie mu to całkiem sprawnie.
Dlaczego napisała Pani że jest na tym samym etapie co 6 msc dziecko?
Właśnie tak traktuje to jedzenie, nie jako posiłek, bardziej jako trening czy zabawę, widzę ze gniecie w rączkach, memla w buzi, rzuca na podłogę i rozciera wszędzie gdzie się da. Jest to moje pierwsza dziecko wolałam podpytać doświadczone mamychrupki kukurydziane czy wafelki ryżowe gryzie i połyka, idzie mu to całkiem sprawnie.
Dlaczego napisała Pani że jest na tym samym etapie co 6 msc dziecko?