reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

Mój szalony syn zaserwował nam atrakcyjną noc:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Poszedł spać o 21..............spał grzecznie do godziny 3 nad ranem.Obudził się o 3 i się chciał bawić-gadal w najlepsze, bił brawo, śmiął się stukał nogami o szczebelki, skakał, wolał mama, tata i cały repertuar słow po czym sie śmial z siebie.Trwało do do godziny 6:30:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry:Zasnął i mysłlam ze pospi do 9 albo i dłuzej.A on obudził się przed 8 cały w skowronkach:dry::dry::dry::dry:
Biedny maz musiła iść do pracy na 8- a spłą tylk 4 godziny

Trzasnęłąm sobie kawkę siekierkę i popijam żeby jakoś funkcojonowac, bo Oliś na śpią cego nie wygląda i energia go rozpiera
Dobrze chociaż ,że dziisiaj od rana słonecznie i cieplutko..................

reklama
e-stera normalnie się uśmiałam jak czytałam. A sprawdzałaś, czy z zapasów alkoholowych nic wam nie zniknęło??? bo tak mi jakoś zakrawa ;-)
mag - i jak kupki, kupiłaś oliwę? no i jak nocka, bo nie pisałaś, czy Gośka przespała całą?
anik - chciałam Ci napisać bardzo mądrą radę ale widzę, że dostałaś już ją i to razy 5 ;-) czyli generalnie nic tylko chodzić wcześniej spać ;-) co do psa to mi się przypomniało, jak Nasz Tobi ŚP miał takie bąkale że co chwila puszczał. No i siedzimy sobie kiedyś ze znajomą i tak zaczęło hmm niemiło pachnieć no i ona: A fuuuuj Tobi ty świnio... no nic, ubolewamy nad tym jak się psina musi męczyć, patrzymy a tu pies... do domu wchodzi. ;-) ;-) ;-)
a mnie wywiało daaaleko daaleko tam gdzie rządzą faraony ;-) i muszę sobie wbić do głowy zasadę numer 1: 40 % na słońcu ma na człowieka inny wpływ niż 40 % w naszym cudnym kraju. Jak nie zapamiętam to będzie głowa bolała oj będzie ;-)
moja dzidzia u dziadków czuje się jak w raju i nawet nie płacze... niby dobrze, bo nie męczy się aniołek. Ale jak się poplacze na mój widok to dopiero się zmartwię ;-)

Wczorajszy dzien to jakis koszmar.....Oli nie chial spac w dzien padl o 16 tylko na godzinke a potem o 21..........ok 2 w nocy obudizl sie igadal pzrez pol godizny na szczescie tylko i spi nadal
A aj dotalam smsa , ze moja bliska kolezanka urodizl i spac nie moge z radosci

widzę e-stera, że spać nie możesz:) Ostatnio się zastanawiałam, jak Wy to robicie, że po północy siedzicie na forum, a w dzień z dziećmi, ja to padam zazwyczaj koło 22.00 a i w dzień często gęsto z Małą podsypiam:) no i normalnie to koło 8.00 wstajemy! Dzisiaj wyjątek, ale Maryś jeszcze śpi.
Zaraz będę ją budzić, bo lecimy do Łodzi, hoho:)

Oliś poprostu poczuł wiosne! choć to już prawie lato:) e-stera gratulujemy dzidziusia i przesyłamy pozdrowienia dla nowej Mamusi!

U nas generalnie lepsze nocki. A i owszem nad ranem śnią się Małej "koszmary" ale to już jest do przeżycia. Nie mogę jeść czekolady, bo Mała jest po niej niespokojna:( buuu:( Maryś przemiszcza się na wstecznym co dzień to lepiej, ale do przodu ani rusz:)
Miłego dnia życzymy:)

karmelcia szczęściaro.A tu zimno i wieje.Może dzisiaj będzie ciut lepiej bo słońce wylazło.Z ognistą wodą faktycznie uważaj bo w wysokich temperaturach to ona podwójnie działa i nie daj Bóg pod wielbłąda gdzieś wpadniesz czy pod inne egzotyczne zwierzę.Jeno pod koguta możesz wpadać.Co do nocy to wczoraj było kiepsko.Dzisiaj troche lepiej.To znaczy marudziła,ale w większych odstępach czasowych więc nawet mi sie udawało do łóżka wrócić.Oliwe kupiłam, ale wczoraj popołudniu więc będziemy dopiero dzisiaj testować do obiadku.

kaatia u nas też był wsteczny najpierw.Hehehe my do niej -Gosiu,ale trzeba troche do przodu w życiu pójść! A ona na nas jak na wariatów - no przecież miałam raczkować a raki do tyłu chodzą to czego się czepiacie?
Ale w końcu ustąpiła więc możesz powoli montować te prowadnice.

e-stera Twój mały widzę zaczął prowadzić nocne życie na całego_Oby nie poczuł dziś gorączki sobotniej nocy bo zacznie tańcować :-D

U nas leje........a miałam na rower iść z małżem a Oliś z babcią zostać...........................dzisiaj imprezujemy wieczorem an rocznicy ślubu u znajomych-Oli idzie z nami- będzie spać w drugim pokoju jak coś hihihi
Ja już umalowana, włosy ułożone a chłopaki smacznie śpią.
Popijam sobie w ciszy i spokoju kawkę............................powiem Wam ze fajnie tak rano wstać i na siedząco wypić kawę:tak::tak::tak:
Oli zazwyczaj wstaje między 7-8 a chodiz spać ok 20:30-21 i zazwyczaj przesypia nocki-tylko czasem ma odchyły od normy:-D:-D:-D
Ja chodzę spać 23-24 wiec sie wysypiam a spanie w dzien opada- jakoś nie moge bo potem jestem rozbita

Dziewczyny a ja mam takie pytanko, od kiedy wam dzieci przesypiały całą noc:-) i czy jest to możliwe. Ja karmię Filipka dwa razy w nocy, pomijając te jego akcje, to też wstaje po 5 i wyspany. Kiedy zaczyna sie normować sen takiego dziecka.

ewka zalezy co ty uznajesz za noc :-)
moja mala od 2tygodnia zycia przesypia mi noc....moją noc, czyli spała od 24tej do 5tej
teraz spi od 23.30 do 7mej:-)

Moj przesypiac nocki zaczal od 1,5miesiaca zycia.........zasypial ok 21, 22 i spal do 6, 6:30.Jadl , abwil sie ok 8, 9 i znowu lulu.Tylko ja go o 24 kamrilam do 10 mieiaca zycia, bo on zle na wadze pzrybierał ale kamriłam na spiocha:tak:i sztucznym mlekiem
Mysle ze to indywidualna sprawa kazdego dziecka i jego potzreb zywieniowych hihihi
Bo tak od 6 miesiaca zyia dziecku wystarczy pobudka na jedzenia raz w nocy albo w cale.Chyba ze masz zarloczka.Sprobuj oszukac wodą albo herbtaka.A jak nie pomoze to trudno, trzeba kamric niektore dzieci taka maja:tak:

reklama
e-stera całkiem wesoło u Was:) a kawka w ciszy to mega przyjemność!

mag, no muszę coś wymyśleć z tym zestawem prowadnic, bo inaczrny mój lossss:) Mała jest tak energiczna, że nie chce myśleć, co będzie jak ruszy:) Póki co całe szczęscie przemiszczanie się rakiem w tempie ślimaka mi odpowiada:)

Ewka, a z nockami to sparawa indywidualna. I chyba choć to nie reguła zapewne, dzieci na mleku modyfikowanym śpią dłużej, bo to mleko jest bardziej sycące:) Przynajmniej z tego co czytam:)
U nas były nocki takie ciągiem i 7 h spania, a teraz znowu jemy co 3 maks 4 h, ale dla mnie to jest mało męczące, bo śpimy razem więc da się żyć:)

Hmmm, moje złote dziecko jest złote w trasy! 150 km w jedne mańke spała, a 150 km w drugą mańke też spała! Nic tylko w traski latać:) Teraz też już śpi więc dzisiejszy dzień raczej pozytywny, choć był problem ze snem w ciągu dnia, bo niestety trochę nie ogarnęlam i Maryś za długo była na nogach, więc z usypianiem było oj ciężko:) ale cała reszta rewelacja:)

Do góry