reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Proszę o interpretację wyników

angelina3004

Początkująca w BB
Wyniki zrobione w 16 DC czyli 29 listopad tak jak lekarz kazał . Jestem w trakcie starania
Lekarz na wizycie w 7 dc mówił że w lewym jajniku jest większy pęcherzyk od pozostałych. Czy owulacja sie odbyła ? Jakie są szanse na ciążę przy staraniach w dniach 19,20,21,25,28,29 listopad? Do ginekologa mam 4 grudnia za tydzień .

Załączniki

• IMG_20241129_151821.jpg
    IMG_20241129_151821.jpg
    187,4 KB · Wyświetleń: 207
reklama
A w którym dniu cyklu była mniej więcej owulacja? Robiłaś LH bo FSH robi się z LH. Owulacja była ale progesteron jest kiepski a jego sprawdza się 7 dni po owulacji. Tsh super ale ogólnie robi się 5 tarczycowa albo chociaż tsh, ft3 i ft4

A w którym dniu cyklu była mniej więcej owulacja. Robiłaś LH bo FSH robi się z LH. Owulacja była ale progesteron jest kiepski a jego sprawdza się 7 dni po owulacji. Tsh super ale ogólnie robi się 5 tarczycowa albo chociaż tsh, ft3 i ft4
Na innej grupie dziewczyny pisały ze z progesteronu wynika że owulację miałam 1-2 dni temu czyli ok 27,28 listopad (13-14 DC) i właśnie od tego 27 DC mam kłucie tego lewego jajnika i mega dużo upławów typowo owulacyjne

A w którym dniu cyklu była mniej więcej owulacja? Robiłaś LH bo FSH robi się z LH. Owulacja była ale progesteron jest kiepski a jego sprawdza się 7 dni po owulacji. Tsh super ale ogólnie robi się 5 tarczycowa albo chociaż tsh, ft3 i ft4
No właśnie ginekolog zapisał mnie na 4 grudnia. Czyli jeśli owulację miałam 27,28 listopad to u ginekologa wizytę mam równo 7 dpo owulacji

Nie poinformował Cię, że proga robi się 7dpo a FSH i prolaktyne 3-5dzien cyklu miesiączki ?
Nie. Kiedyś Prowadzila moja ciążę . Ale to było 5 lat temu. I od pewnego czasu nie udaje mi sie zająć w ciążę dlatego poszłam do niej aby mnie zbadala. Kazała zrobić wyniki 15-16 DC i przyjść do niej 20 DC

Nie poinformował Cię, że proga robi się 7dpo a FSH i prolaktyne 3-5dzien cyklu miesiączki ?
Jeśli zrobię progesteron
A dlaczego progesteron robi sie 7 dni po owulacji ? Co wtedy można stwierdzić? Takie wyniki robiłam pierwszy raz w życiu 🫣🫣🫣

reklama
Jeśli zrobię progesteron

A dlaczego progesteron robi sie 7 dni po owulacji ? Co wtedy można stwierdzić? Takie wyniki robiłam pierwszy raz w życiu 🫣🫣🫣
bo jeśli dochodzi do owulacji i ciałko żółte pęka a ono wydziela progesteron to on dopiero musi zacząć rosnąć czyli 7dpo jest szczyt progesteronu a jak nie dochodzi do zapłodnienie to potem już spada do miesiączki
W tedy się stwierdza czy owulacja była a jak ma się niski progesteron to trzeba go podnieść bo jest ważny przy zagnieżdżeniu

Do góry