reklama

Proszę o poradę! Słuch u dzieci

Witam. Mam 4mies. Córeczkę badanie słuchu po porodzie wyszło na Kontrolne.Byliśmy w Bielsku 3raz,bo cały czas było coś nie tak i Kontrola,Kontrola.. Teraz byliśmy na nocnym badaniu słuchu. I się bardzo załamałam...Wyszło,że moje dziecko słyszy od 70decybeli..Jestem załamana:-( to moja druga ciąża i nigdy nie było u mnie,ani męża,że ktoś miał problem ze słuchem.. Muszę poszukać dobrego laryngologa dziecięcego,może któraś z Was zna jakiego w woj. małopolskim i śląskim. Może któraś miała z Was ten problem i coś opisze,bo ja już jestem załamana..:-(

reklama
Powiem szczerze, że nie znam się na tym zupełnie, ale u mojej cztero-letniej córki źle wyszło badanie przesiewowe w przedszkolu. Udaliśmy sie więc na kontrole do poradni laryngologicznej i ponowne badania już wyszły w normie. Pytałam co byłoby gdyby badanie wyszło jednak źle. Powiedziała, że zaniedbana wada może zaowocować w przyszłości niedosłuchem, ale wady wcześnie wykryte się leczy - robi się jakieś przeczyszczenia, ważne się higiena ucha itp. Tak jak napisałam- nie znam się, ale po tym co mówiła ta pani wnioskuje, że nawet zły wynik badania nie musi oznaczać, że dziecko będzie miało w przyszłości problemy ze słuchem. Wiem, że to żadne cenne informacje, ale może Cię to trochę uspokoi

Niewiele mogę doradzić, natomiast znam przypadek w którym dziecko miało problemy ze słuchem i okazało się że to właśnie problem laryngolovoczny, po wyleczeniu (chyba migdałków, nie pamiętam) mała zaczęła normalnie słyszeć. Nie ma co się załamywać, nawet jak to jakaś wada słuchu to mamy szczęście że zyjemy w czasach w których są na to rozwiązania. Najwyżej będzie nosić aparat. Kwestia żeby teraz znaleźć fajnego lekarza

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry