reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Prywatne CC Kraków

Witajcie,
Mamą zostanę dopiero w kwietniu 2026 r ale już teraz poród spędza mi sen z powiek. Mianowicie chciałabym rodzić CC (nie wyobrażam sobie inaczej), natomiast po wszystkich usłyszanych historiach nie mam pewności że ktokolwiek w szpitalu uszanuje zaświadczenie od lekarza i to cc mi zrobi. Zastanawiam się nad CC w szpitalu prywatnym ale nie jestem w stanie znaleźć żadnych ofert w Krakowie! Czy to może być prawda, albo jest tu mama która miała prywatnie CC w małopolskim?

reklama
Bliska osoba miała taką sytuacje że miała zaświadczenie od okulisty, a z cc kazał jej lekarz prowadzący czekać do rozpoczęcia akcji porodowej. Jak stawiła się w szpitalu to tego lekarza nie było na dyżurze a ordynator cc nie chciał zrobić mimo zaświadczenia. Dopiero jak zszedł z dyżuru a na dyżur przyszedł jej lekarz to zrobiono cc od razu!
Chcę uniknąć takiej sytuacji. To było naście lat temu, nie wiem jakie teraz są praktyki. Czy cc jest ustalane z góry na konkretny termin czy dalej każą czekać aż rozpocznie się poród?

Raczej mi się wydaje, że zależy JAKIE masz zaświadczenie.
Jeśli serio jest mocne wskazanie to nikt nie robi łaski że zrobi CC (bo mają mieć na uwadze Twoje i dziecka dobro), ale jeśli to takie raczej "pic na wodę" to myślę, że no wówczas różnie w różnych miejscach się do tego podchodzi, bo jednak to duża ingerencja i to raczej nie zależy od województwa już.

Jeśli masz tokofobię to pamiętaj, że możesz też mieć SN ale z znieczuleniem. Poród naturalny nie musi równać się koszmarnym bólem, są szpitale gdzie dają szprycę pacjentce i nie ma wyścigu kto dłużej parł i w jakich mękach. :)
Więc się nie przejmuj.

reklama
reklama
Do góry