reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przebudzanie z płaczem w nocy

U nas trcoszke się poprawiło ze spaniem-daje małej granulki homeopatyczne jedne na bolesne ząbkowanie, drugie na bezsenność/nadpobudliwość. Nie wiem czy to od tego, czy po prostu samo przeszło. Ale już od kilku dni idzie spać około 21, potem obudzi się około 1-2 na mleczko (jeżeli na noc mało zjadła), potem około 5-6 -no i wtedy już na pewno mleczko, wstaje przed 8. Tylko dzis w dzień troszke gorzej mi śpi, ale wole w dzień sie przemęczyć niz w nocy.

reklama
U nas trcoszke się poprawiło ze spaniem-daje małej granulki homeopatyczne jedne na bolesne ząbkowanie, drugie na bezsenność/nadpobudliwość. Nie wiem czy to od tego, czy po prostu samo przeszło. Ale już od kilku dni idzie spać około 21, potem obudzi się około 1-2 na mleczko (jeżeli na noc mało zjadła), potem około 5-6 -no i wtedy już na pewno mleczko, wstaje przed 8. Tylko dzis w dzień troszke gorzej mi śpi, ale wole w dzień sie przemęczyć niz w nocy.
to super a co to są granulki homeopatyczne???

ja utwierdzam sie w podobnym przekonaniu mimo ze chciałabym miec córkę nooo ale jak wyjdę z pieluch to juz mi sie nie będzie chciało wracac
wiesz to nawet nie chodzi o te pieluchy bo to taka przenośnia ale o całokształt.siedzenie w domu, picie kawusi w pośpiechu i te noce cudowne.raz z jedną pobudką innym razem z trzema i wiecej hahahha.moja mała była bardzo spokojna, zero kolek płaczu nic cały czas taki śmieszek co nie znaczy że nie daje popalić bo te jęki krzyki protesty męczą mnie a drugie pewnie by było diabeł od początku.wiec sobie odpuszcze.

wiesz to nawet nie chodzi o te pieluchy bo to taka przenośnia ale o całokształt.siedzenie w domu, picie kawusi w pośpiechu i te noce cudowne.raz z jedną pobudką innym razem z trzema i wiecej hahahha.moja mała była bardzo spokojna, zero kolek płaczu nic cały czas taki śmieszek co nie znaczy że nie daje popalić bo te jęki krzyki protesty męczą mnie a drugie pewnie by było diabeł od początku.wiec sobie odpuszcze.

hehehe, dobrze,że nie tylko ja mam takie myśli :) myslęciągle o tym,że fajnie by było aby w domku było więcej dzieci ( znaczy 2) ale coraz częściej jestem na nie niz na tak i chociaż boję się głośno zapierać przed następnym to oj nie wiem kiedy się zdecyduję. Mnie najbardziej męczy ten brak siły ze zmęczenia na cokolwiek... takie ciągłe czuwanie, kolki srolki i wszystko inne. Choć ja patrzę na Olę to myślę,że fajnie by było kiedyś jeszcze raz... ale to juz coraz rzadziej...

maria09 bardzo dziękuję w imieniu mojej Frani :-):-) piekne.... wzruszyłam się!
ania macek ja też brałam 4 na dzień , ale miałam ten persen forte. teraz deprim ćwiczę ;-)
sama nie wiem czemu mam takie nerwobóle..... jak mi wlazło wczoraj około południa tak trzymam do tej pory. tab nie pomagają maści tez :no:
a ja tak sobie myslę ,że chciałabym mieć synka - dałabym mu na imię Kajtek. ale muszę przyznać , że na początku kiedy totalnie nie radzilam sobie z Franką to mówiłam nigdy więcej. Ale teraz tak sobe myslę ,że chciałabym żeby Frania miała kogoś oprócz nas w późniejszym życiu .....
umi2 Twój synek to przynajmiej śpi w swoim ukochanym łóżeczku , a moja ...... w wózku . nie mam głowy jak teraz ją do łóżeczka przenieść. podejmowałam próbę , ale ryk był i poddałam się.
ania macek ale Ci dobrze , kwiaty i to jeszcze z zaskoczenia :-) szczęściara :-p

kobietki wszystkiego naj od nas 2 bab!!!:-):-):-):-):-)

hmm....kwiaty??mój mi złożył życzenia jak się o nie upomniałam.oczywiście ich nie przyjełam!ale sernik jaki zrobił--------zjadłam hahahha a co.nie ma za co olivka ułozyła taki wierszyk to sobie pomyślałam że spisze:)))))

laseczki!

u nas noc piękna. Frania poszła spać o 19 zjadła o 20.30 180 ml z kaszką i poszła spać wstała potem o 2 na mleczko zjadła 180 ml z kaszką no i poszła spać iiiii wstała o 5.45 . o więcej nocy takich poproszę , bo wreszcie się wyspałam . dodam ,że ja poszła spać o 20.40 :-):-):-)
teraz czekamy na nianię , mam takie mieszane uczucia. to dla mnie test. bo wiecie ja uważam ,że nikt tak jak JA nie umie zająć się moją Frania :-p

aaaaa ja też dostałam kwiaty :-p tulipany sama nie wiem ile chyba ze 30. wolałabym różowe róze . no , ale liczy się gest ;-)
Frania też dostała. :-)

później jeszcze napiszę bo muszę jeszcze zęby umyć.
maria 09 dziekujemy za miłe komentarze do zdjęć .
jeju, ale masz mądrą córeczkę. ! może Olivka będzie pisarką?

ściskamy mocno i trzymajcie za nas (mnie) kciuki

miłego dnia

ania maceki jak samopoczucie?
umi2 ale masz przystojniaka! a jaki śmieszek ! uroczy!

czemu milczy Moniką z? :sorry2:

Framama jestes bombowa spiewaczka operowa dobre:-) a daliscie Frani dwa imiona czy jedno bo chyba nie pisałas o tym jak 2 to jakie drugie bo mnie to nurtuje:-p
Co do wózka to ja mojego oduczylam bo ruszałam mu łózeczkieiem mam na kółkach:-p i po kilku razach spoko wózek nie był mu potrzebny po 2 tyg jazdy łózeczkiem zaczełam nim tzrasc w miejscu a na koncu tarłam reką o materiał łózka zeby był szelest taki jak przy trzesieniu i młody tak usypiał a teraz to nic mu nie trzeba:-);-p
maria ja tez wwlasnie nie miałam z młoym ekscesów typu kolka i to mnie ogromnie cieszy ale 2 dzidzi nie chce...

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry
maria 09- to Twoja niunia wymyśliła??? czapki z głów...no to gratuluję takiej mądralińskiej ( w sumie to nawet nie wiedziałam,że już mówi :):)
ech, ja miałam być śpiewaczką operową, 14 lat w chórze spiewałam i mało brakowało .... czasami nawet żałuję trochę ale tylko czasami i tylko trochę ;-)
framama-te nerwobóle to biorą się przede wszystkim z ciągłego napięcia nerwowego, możesz nawet za bardzo nie czuć ze się denerwujesz ale żyjesz w ciągłym napięciu i właśnie tak organizm reaguje.
Na to są zastrzyki rozluźniajace mięśnie...ale najlepszy jest brak stresu oczywiście:dry:
No i ciesz się kobieto,żeś tulipki dostała:-D wiosną powiało w domku przynajmniej!!! A różowe róze innym razem będą:-)
umi-ja tam podziwiam twoja konsekwentność... norrmalnie podziwiam ;-)

a u mnie tak sobie, nocka nie za bardzo, Ola stękała co godzinkę ale nie wyglądało to ani na brzuch ani na głód:confused:
Teraz spała niecałe 20 min....dłużej usypianie trwało...no a samopoczucie do kitu...wszystko mnie tak denerwuje,że szok... opieka nad Olą sprawia trudności bo sił nie mam no i z mężem nie za dobrze bo na sam jego widok aż mnie trzęsie...nigdy tak nie było:sorry2:

Do góry