reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przed okresem, cykl stracony?

Ja też miałam takie pobolewania na kilka dni przed. Dlatego się właśnie nie nastawiałam, że się udało. Wręcz byłam pewna, że nici z tego. Dlatego pierwszy test zrobiłam chyba 4 dni po terminie miesiączki. Też nie lubiłam robić testów za szybko i przez pół roku starań to był drugi test ciążowy, który zrobiłam. Swoją drogą miesiąc wcześniej zaczęłam brać tabletki na tarczycę, ale ja miałam do zbicia Tsh z okolic 3. Jak badałam betę, zbadałam przy okazji Tsh i miałam już ok. 1.7 chyba. Czy to jednak był klucz do sukcesu - nie wiem, bo pół roku starań to też nie jakoś ogrom czasu i po prostu moglo wcześniej się nie udawać.

Ale uważam, że masz dobre podejście. Faktycznie, co ma być to będzie i na ten moment pozostaje ci tylko czekać.
No mnie przynajmniej tak się wydaje że to tarczyca mogła blokować wszystko w następnym tygodniu idę na badanie więc myślę że już powinna być w normie :)

reklama
Dzisiaj rano po przebudzeniu przy porannej toalecie znów na papierze miałam jasno różowa krew było jej troszeczkę więcej ale potem jak poszłam do toalety nie było zupełnie nic czysto. W razie co w pracy jestem przygotowana mam podpaski i tabletki przeciwbólowe na razie starcza wkladki skoro na razie sa tylko plamienia 🤔🤔

No to dzisiejszy dzień z głowy po porannym plamieniu cały dzień nic ani kropelki. Zakupiłam test poczekam jak na razie do poniedziałku :)

Do góry