J@god@
IV-V 2005, X 2009
To taki wątek dla rodziców przedszkolnych trzylatków, żeby się powymieniać spostrzeżeniami.
Czy wasze dzieci chodzą do przedszkola?
Chętnie chodzą?
Będą chodzić od września?
Do prywatnego czy państwowego?
Mój synek chodzi do prywatnego przedszkola od października 2007, miał wtedy niecałe 2,5 roku, bardzo chętnie chodzi do tego przedszkola.
Od września dostał się do państwowego. Trochę będę musiała mu zmienić nawyki.
Po pierwsze nie śpi w dzień i w tym prywatnym przedszkolu dzieci nie muszą spać, a w państwowym podobno najmłodsza grupa musi.
Po drugie jest nauczony, że chodzimy na 9 do przedszkola (ja pracuję od 10) a w państwowym jest zbiórka do 8.15 a potem już są zajęcia, więc będę go musiała zacząć budzić czasami. Plus, że przedszkole 2,5 km bliżej :-), więc może wyjdzie na to samo.
Czy wasze dzieci chodzą do przedszkola?
Chętnie chodzą?
Będą chodzić od września?
Do prywatnego czy państwowego?
Mój synek chodzi do prywatnego przedszkola od października 2007, miał wtedy niecałe 2,5 roku, bardzo chętnie chodzi do tego przedszkola.
Od września dostał się do państwowego. Trochę będę musiała mu zmienić nawyki.
Po pierwsze nie śpi w dzień i w tym prywatnym przedszkolu dzieci nie muszą spać, a w państwowym podobno najmłodsza grupa musi.
Po drugie jest nauczony, że chodzimy na 9 do przedszkola (ja pracuję od 10) a w państwowym jest zbiórka do 8.15 a potem już są zajęcia, więc będę go musiała zacząć budzić czasami. Plus, że przedszkole 2,5 km bliżej :-), więc może wyjdzie na to samo.
. Więc ja się boję, że jak przyjdziemy do grupy 3 latków to on będzie jakby został na drugi rok w najmłodszej grupie wyglądał
. Z drugiej strony, nie chcę go na siłę pchać do starszych, bo rozwojem, po za wzrostem to on nie odbiega od rówieśników, po za tym ciągle jeszcze ciutkę niewyraźnie mówi.
. Dlatego jestem trochę zła na to przedszkole bo zmienili zasady nawet bez informowania rodziców.

, i połowe tańsze to państwowe, będzie nas stać na dodatkowe zajęcia, bo też tańsze. W tym prywatnym za logopedę nam krzyknęli dodatkowo 35zł za pół godziny co wychodziło prawie 300zł na miesiąc