Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
A ja wczoraj na obiad zrobiłam tego kabaczka Abejki i jest pyyyszny :-), trochę udoskonaliłam farsz dodając pieczarki i przyprawiłam bazylią, oregano i zieloną pietruszką, mniam .
Zapiekałam ok.40 min, bo kupiłam spore kabaczki.
Bardzo ładnie wyglądały i mojemu małżowi nawet smakowały , ale na koniec powiedział, że zamiast kabaczka i ryżu wolałby makaron, to go wyśmiałam, że to by była zapiekanka makaronowa .
Preferuję bez keczupu, ale kwestia gustu, a Nikusiowi w ogóle nie smakowało :-(.
Geperty ... pytałaś na "pogaduchach" o fajną sałatkę ;-)
- podgotowane brokuły (żeby były jeszcze fajne chrupiące i nie zrobiła się z nich ciapka)
- pomidor pokrojony w kostkę
- kukurydza z puszki
- sos czosnkowy: jogurt naturalny (najlepiej Bakoma - sprawdzony ;-)), do tego wycisnąć kilka ząbków czosnku (w zależności jak ostry ma być sos), sól i pieprz do smaku.
Wszystko wymieszać, pięknie wygląda i suuuper smakuje
Sałatka z Ruccoli z parmezanem (moja ulubiona ... mniami ...mniam ):
- ruccola - pomidory - swieże pieczarki pokrojone w plasterki (nie za dużo)
wymieszać, polać sosem z octu balsamico i oliwy z oliwek doprawionego solą i pieprzem. Posypać cieniutkimi plasterkami parmezanu (ale musi być oryginalny: Parmigiano Reggiano lub Grana Padano, bo inaczej szkoda pracy i będzie fujjj )
Sałatka z czerwonej fasoli:
- fasola czerwona z puszki, - kukurydza, - ogórek korniszon pokrojony w niezadrobne kawałki, - papryka konserwowa, - ser żółty Gouda pokrojony w kostkę,
Do tego sos z jogurtu naturalnego i majonezu, doprawiony solą i pieprzem.
Sałatka z serem Feta:
- świeża papryka pokrojona w paseczki, - świeże ogórki (jeśli szklarniowe to mogą być ze skórką) pokrojone w grubą kostkę, - pomidory, - trochę sałaty lodowej, - ser Feta.
Dodać zrobiony sos vinegre z odrobiną czosnku i oregano.
A ja ostatnio robilam hamburgery. Pyszne a oto przepis.
Pol na pol mieso mielone wieprzowe i wolowe sucha bulka namoczona w mleku przyprawy sol pieprz i fix knorr do kotletow mielonych sos barbequ (nie za duzo ale tak aby mieso sie skleilo)
Wszystko mieszamy formujemy male plaskie kotleciki i smazymy na grllu tylko ja rozkladam na foli aluminiowej zeby mieco nie wpadlo miedzy ruszta i dopiero jak sie zetnie to zdejmuje i jeszcze pare minut smaze bezposrednio na grillu. Do tego buleczki ogorek konserwowy lub kiszony jak kto lubi pomidor cebulka majonez i ketchup i gotowe.
kurcze ale mi narobilyscie smaka:-) chyba skocze do sklepu po jakies produkty i zrobie w domu
tikus tylko ze ja nie wiem co to ruccola:-)ale brzmi apetycznie hehe;-)a czerwona fasola chodzila za mna przez ostatni miesiac tylko nie wiedzialam z czym zjesc i chyba na to sie dzis zdecyduje
antenka super przepis, zawsze mi sie kojarzylo z filmow ze w stanach to wlasnie na griilu te hamburgery robia i juz widze ciebie oczyma wyobrazni jak przekladasz kotleciki:-)chyba tez sprobuemy w kolobrzegu;-)
a w ogole to juz kiedys mialam wam pisac ze kiedys antenka podala przepis na tortille(z serkiem rama) i to jest ZAJEBISTE!!!!:-)cala z mamita zjadlysmy
Bo tu naprawde jest tak ze na kazdym balkonie i w kazdym ogrodku stoi wielki grill i jak tylko zrobi sie troeszke cieplej (luty) to zaczyna sie sezon i tylko zapachy sie po calym osiedlu roznosza.:-):-):-):-):-) Super ze tortille smakowaly.;-);-);-);-)
Dzięki Tikuś, skorzystam chyba z tej brokułowej , z fetą mi się już przejadła, choć to moja ulubiona, ewentualnie z czerwoną fasolą mogę też pokombinować ;-), a co to jest ruccola też nie wiem . Antenka dzięki za pomysł, hamburgera z grilla jeszcze w tym roku nie jadłam, mniam, zobaczę czy ładne mielone dostanę