4 szkl bulionu wołowego, ok 4-5 szt grzybów czarnych chińskich, pokrojony boczniaków ok 1 1/2 szklanki,1 łyżka oleju słonecznikowego,1 łyżka oleju sezamoweg,1 ząbek zmiażdźonego czosnku, 1 papryczka chili bez pestek pokrojona,jak mam to daję 6 małych cebulek a jak nie to 1 duża,2 łyżki soku z limonki,1 łyżka octu ryżowego,1 łyżka sosu rybnego, ok 20 -40 dkg sera tofu twatdego
grzyby zalewasz gorącym bulionem,na patelni na olejach smażysz cebule, czosnek i paprykę.nast, dodajesz odcedzone grzyby, zlaewasz bulionem i wywarem w którym moczyły się grzyby.wszystko gotujesz ok 15 min. nastepnie dodajesz sok z limonki,ocet ryżowyi sos rybny i gotujesz ok 4 min, dodaj ser tofu , przypraw do smaku solą i pieprzem, zagotuj i podawaj od razu