reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

Ale tu "nadrukowałyscie" fajnych przepisow :) Jak tylko z powrotem bede pania domu w swoim w koncu mieszkanku to zabieram sie za gotowanie mojemu malemu mezczyznie :)

P.S. Tesciowa to akurat talentu do tego nie ma... A zawsze myslalam, ze niegdy nie da sie dorownac kuchnia swojej tesciowej, tzn, zeby mezowi bardziej smakowalo u zony niz u mamy... a tu.... bez porownania, a ja gotuje dopiero do dwoch lat...
 
reklama
Catherinko - cóż masz pewnie świeższe podejście do gotowania;-):-p

a ja do przepisów dodam jeszcze;

gotowany bób z masełkiem, obrany przez mamusię i ścigany rączkami po talerzyku :cool2:
 
A ja mam kolejny sprawdzony przepis:

Placuszki z białego sera
250 g białego sera
2 całe jajka
3 łyżki mąki pszennej
cukier waniliowy (niekoniecznie)
cukier (ja daję 1,5 łyżeczki fruktozy)
tłuszcz do smażenia (ja użyłam planty)

Ser rozgnieść widelcem, dodać jajka, mąkę i cukier. Wszystko wymieszać na gładką masę. Nakładać dużą łyżką placuszki w taki sposób, aby miały grubość ok.1cm. Smażyć na złoty kolor.

Ja dałam z dżemem morelowym i same. Baaaardzo smakowały.
 
to my wczoraj podobnie: racuszki z bananami zapijane maślanką

składniki:
1/2 l kefiru lub zsiadłego mleka
mąka - na oko, szklankę i coś
1 jajko
1 pokrojony banan

ciasto wyrobić łyżką, powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, dodać banana, smażayć na oleju, odkładać na papierowe ręczniki i posypywać cukrem pudrem

tatusiowi i synkowi smakowało że hej!
 
Ja dzisiaj zrobiłam pierwsze podejście do pulpecików w sosie warzywnym. no i wyjęłam suchą bułkę (kamień) schowaną na tę okazję. Jak się IGa do niej dorwała to myślałam że sobie zęby połamie ....:-D:-D nie byłam w stenie oderwać jej od tej buły:-D no to pochrupała..
 
koga jak ja lubie takie przepisy w stylu babc-na oko :-D ja musze miec czarne na bialym:tak:jak robie tego typu ciasta np.nalesnikowe itp-no ale sprecyzowalas-szklanka i cos;-) takze jutro robie na podwieczorek i dodam szklanke i cos;-)

te serowe tez musze wyprubowac-kiedys smazylam ale ze serkow waniloiowych tez superowe musze poszperac w swoich przepisach
 
reklama
koga jak ja lubie takie przepisy w stylu babc-na oko :-D ja musze miec czarne na bialym:tak:jak robie tego typu ciasta np.nalesnikowe itp-no ale sprecyzowalas-szklanka i cos;-) takze jutro robie na podwieczorek i dodam szklanke i cos;-)

oj, Sylwia. Bo miara "na oko" dostosowana jest do wytwórcy owego przysmaku. Jedni z nas mają oko mniejsze, inni większe. Jedni potrzebują mniej, inni więcej. Na tym polega "oko" :rofl2::rofl2::rofl2:
 
Do góry