reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

Aniu, robiłam wg tego przepisu:

zupa krem ze szparagów z grzankami (mój wybredny ostatnio Maks sie nią zajadał)

pęczek szparagów - obrać pokroić w kawałki i gotować w niedużej ilości wody (dość długo, żeby wywar nabrał smaku, nawet rozgotować)
odrobina soli (szparagi trudno bez), łyżeczka cukru, sok z cytryny - do smaku
(można dodać odrobinkę kostki rosołowej - ja nie dodaję)
pod konieć dodać łyżkę masła
potem zmiksować
dodać śmietany (nawet kremówki)
można dodać trochę startego żółtego sera

posypywać grzankami

grzanki - bułkę pszenną albo chlebek razowy posmarowany masłem pokroić w drobną kosteczkę i trzymać na rozgrzanej patelni do zrumienienia

smakowało całej naszej trójce

dodam, że pierwszy raz jedliśmy szparagi:sorry2:

reklama
Kinga, ja dziś miałam pierwszy raz.
A w smaku...całkiem dobre:-) próbuję sobie przypomnieć do czego podobne, ale jakoś mi wyleciał smak:-p

Mniammmmmm...szpinaczek.....:-p

A szparagów tez jeszcze nie miałam okazji włączyć do diety....
Dlatego proszę Anian- przypomnij sobie jednak i napisz jak smakują...:-p;-):-)

Szpinak pycha...ja w ciazy i teraz po zmieniałam stosunek do szpinaku teraz moge jesc w duzych ilościach i bardzo mi smakuje ..a wczesniej nie podchodził..jak widac gusta kulinarne się zmieniaja :tak::tak:;-);-)

ja uwielbiam szpinak - mam nadzieję ze dziecio mnie szkodzi bo wcinają jak szalone.. mój mąż jest mistrzem w przygotowywaniu szpinaczku :)

ja uwielbiam ale musze ograniczać - niestety chyba jest on jedna z istotnych przeczyn mojej kamicy nerkowej :(

Niestety, nigdy nie miałam okazji spróbować szpinaku :happy2:

Powiedzcie mi dziewczynki, czy można mrozić zupki? Jesli tak to w czym?
Czy w słoiczkach po obiadkach? Nie rozsadzi mi ich?

reklama
ja mroże w słoiczkach po zupkach albo w woreczkach do mrożenia - słoiczki wygodniejsze

Kinga - zapraszam na naleśniki lub omleta ze szpinaczkiem :)

Do góry