reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przewód żylny

Marta0909

Zaciekawiona BB
Witam. Jestem po badaniach połówkowych 2 tyg niestety warunki badania były złe echo serca zrobione ale dr powiedziała ze musimy powtórzyć jak synek będzie starszy bo będzie widać więcej na ten moment nie widzi nic niepokojącego. Ale zastanawia mnie jedna rzecz co oznacza przewód żylny PIV. Czy ktoras z mam wie z czym to się wiąże ze jest dość daleko od środkowej kreski ? Oczywiście w stresie nie zapytałam lekarza co to oznacza :(

Załączniki

• 45DF529B-A83B-47D5-A101-D163C43FF57D.jpeg
    45DF529B-A83B-47D5-A101-D163C43FF57D.jpeg
    883,1 KB · Wyświetleń: 219
reklama
Najważniejszy jest wniosek, że krążenie jest prawidłowe.
Jeśli się niepokoisz to poproś o skierowanie na badanie echokardiograficzne (UKG) w ośrodku referencyjnym (no chyba że w takim miałaś robione teraz badanie)

Nie wiem o czym mówi PIV, ale chciałam Cię uspokoić, że te kreski są normą i wcale nie trzeba być w środku. Widzę, że wcześniejsze parametry masz prawie idealnje po srodku, ale dopóki jesteś w widełkach, to wynik jest traktowany jako prawidłowy.

Do góry