• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Przydatne linki

Ja będę się starała chustować małą, wydaje mi się to super sprawą, tylko nie wiem czy ona będzie miała takie samo zdanie na ten temat. I w sumie w pierwszym momencie pomyślałam, że ta Nukka to fajna sprawa ale faktycznie z chustą zrobię to samo.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja od razu zaczęłam od tkanej, elastyczna starcza na bardzo krótko a swoje kosztuje i fizjoterapeutka jednak odradzała. Lepiej więc wrzucić malucha do tkanej i na początek mieć czystą bawełnę. Jeżeli chodzi o chęć dzieci do współpracy to na warsztatach mówili nam, że jak się zaczyna od razu czy w miarę szybko po porodzie to nie ma praktycznie szans żeby dziecko się nam buntowało, jakieś prężenie i odchylanie się do tyłu zaczyna się nieco później i jedynie to może być powodem problemów z chustonoszeniem.

A ja sobie tę Nukkę oglądam- fajna sprawa i przerabiałam już te wózki sklepowe w życiu z dziećmi... brrrr... Do chusty włożymy niemowlaka, ale kloca rocznego to już chyba tylko tata udźwignie... mój kręgosłup odpada, a takie dziecko chce widzieć wszystko, więc wózek ok, ale własnie z jakąś taką "bariera zarazkową"

Co do masci na sutki- Medela jest ok - super goi, natomiast napisałam w wyprawce - te ze zmywalną lanoliną to jest pomyłka...

reklama
enhanced-buzz-22430-1363889434-13.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry