reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przystanek kulinarny

Makuc powinnaś być też z siebie dumna tak jak mąż z Ciebie jest :-)
Ja niestety zawaliłam na całej linii, bo nawet się za to nie wzięłam a mężowi obiecałam. Choć wczoraj to zupełnie do tego głowy nie miałam a dziś po pracy nie ma szans zrobić, bo tysiące spraw do załatwienia.

reklama
makuc, gratuluje sukcesu kulinarnego :-) a ja faworki uwielbiam więc aż ślinka pociekła, chociaż dzisiaj zjadłam ich chyba tone :rofl2:

mamaagusi
, widze że jesteś specem w dziedzinie smakołyków na tłusty czwartek ;-) zazdroszcze chęci i zdolności :tak:

składniki:
200 g miękkiego masła
3/4 szklanki cukru(ja dałam 1/4 szkl. cukru)
1 duże jajko
1 cukier waniliowy
1 szklanka mąki pszennej
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
2,5 szklanki płatków owsianych ( w przepisie były górskie ja dałam żytnie)

masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. potem dodajemy jajo i miksujemy chwilę, a na koniec wszystkie składaniki dodajemy i również mieszamy. Na koniec z masy wyrabiaj okrągłe ciasteczka ok.50 szt i w odstępach ok 2cm kładz na blachę z papierem do pieczenia. Piec ok15-20 minut w piekarniku nagrzanym na 170 stopni.

Dawidowe ja znam przepisna takie kotelety z kurczaka, że się go kroi na małe kawałki, dodaje się pieczarki, ser zółty jaja i mąkę i się je zmaży uwielbiam je są smaczne ...tylko niewiem czy to o takie Ci chodzi??

a wygladają tak

Załączniki

• SAM_0065.jpg
    SAM_0065.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 43
  • SAM_0068.jpg
    SAM_0068.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 42
  • SAM_0073.jpg
    SAM_0073.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 43
  • SAM_0074.jpg
    SAM_0074.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 50
Sariska jest coś co robisz i tak ładnie nie wyglada;-)Chyba sie tez skusze bo przepis nie jest trudny wiec moze dam rade:-D

reklama
Do góry