reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

reklama
Agusiaks dzieki, że pytasz. Olusia nie pobije żadne forumowe dziecko w nocnych budzeniach:baffled:. Narazie nie spi lepiej, mm wypil w nocy dopiero 2 raz. Wczoraj bylo to ledwie 40ml, musze stosowac male oszustwo. Wystawiam cycka i podaje mu butle i on chyba mysli, ze pije z piersi bo ja stosuje nakladki na piersi. Dzisiaj jak wstalismy tez tak zrobilam, ze dalam mu piers possal dwa razy i dalam mu butle i bez problemu jadl. Wiem wiem wstawie wreszcie fotke tego mojego bzyka.
BLONKA GRATULACJE ! Spokojnej ciąży Ci życzę:-)

O jejuś, ale się rozpisałyście :-)
Przede wszystkim Błonka gratulacje !!! który to tydzień, ale ty płodna jesteś kobito :-D
Lilonka Ty to masz normalnie głodomorków małych w domku, kurcze już nie mogę się doczekać kiedy też będę podawała inne jedzonko, bo w tej piersi mam chyba coraz mniej, bo mała zaczęła częściej jeść tzn co 2 godziny a do tej pory co 3 jadła, więc pewnie to co je z piersi to jej nie wystarcza

W zasadzie to piszę do Was bo potrzebuję porady ;-) Kiedy zaczęłyście smarować dzieciaczkom dziąsęłka i co wam pomagało?? Nie wiem czy już nie czas jakoś pomóc Nataszce, bo już naprawdę wszystko wkłada do buzi i przy tym krzyczy, nawet smoczka to już z tym plastikiem pakuje :sorry:W ogóle to nauczyła się mała wrzeszczeć, przy tym się cieszy że wydaje takie odgłosy, ale normalnie robi to tak głośno że się obawiam że zaraz ktoś tu do mnie z recepcji przyleci że robię krzywdę dziecku :eek:
Agusiaks współczuję z piersią, nie wiedziałam że po takim czasie moga robić się zastoje
Sun dużo zdrówka życzę

Hey :) Dziekuje za pamiec o mnie.....u nas hm.....dalej w czarnej dupie....

11.10.13 mialam transfer jednego mrozaka...nic nie bylo tak jak mialo byc...
w cyklu poprzedzajacym mialam scratching, dr stwierdzila ze mam waska szyjke macicy i nastepny transfer pod kontrola usg, mowilam Pani dr ze chcemy tym razem dwa blastusie aby podac...Pani dr to asystentka mojego prof...
Prof sie nie zgodzil na dwa zarodki, twierzac ze to stanowczo za szybko na taka decyzje, ze jestem za szczupla ze moge ciazy nie donosic itp itd...
Moje wkurzenie bylo straszne, transfer oczywiscie nie byl pod kontrola usg bo prof stwierdzil ze nie widzi takiej potrzeby i sobie poradzi bez usg....
moje wkurzenie siegnelo zenitu, lzy mi sie cisnely, nie moglam wydusic ani slowa z siebie...na odchopdne prof poglaskal mnie po policzku powiedzial bedzie dobrze, zajdz w ta ciaze...
Co mi po jego gadaniu....
Na koniec przyszla Pani embriolog i dala mi wypic a tam napisane jakiej klasy mialam podany zarodek blastka 1BB MASAKRA!!! Z tylu ladnych zarodkow jakie mamy pomroznonych podali nam najgorszy bo one sa zamrozone osobno i nie maja popisane na slomkach jakiej sa klasy i ona wyciagnela pierwszy lepszy....
Ja w ryk...maz przyszedl a ja nie moglam opanowac lez....takze dziewczyny dzisiaj 7dpt a ja nie mam zadnych nadzieji,ze sie udalo...jakos od poczatku nie wierze ze sie moglo udac....
Moglabym pojsc dzisiaj zrobic bete bo by;lby miarodajna przy 5dniowym ale boje sie, chyba pozyje jeszcze w niepewnosci do poniedzialku....

Przeprszam,ze tylko o sobie ale dawno sie nie odzywalam :) musialabym nadrobic co u Was, jak maluchy rosna...

Blonka wielkie ogromne gratulacje :*

Hope cieszę sie że się do nas w końcu odezwałaś, martwiłyśmy się o Ciebie,
wiesz co brak mi słów na to co oni wyczyniają !!! Kurde masz tyle zarodków to powinni podawać najepirw te najlepsze żeby zwiększyć szanse na jak najszybszą ciążę, jak oni moga tak wyciągać w ciemno te zarodki i ich nie podpisywać, chociaż z drugiej strony wiele dziewczyn pisze że im się udawało zajść w ciąże przy gorszych zarodkach a przy lepszych nie, więc różnie to bywa, super jakby zaskoczył Cię ten zarodeczek i został przez 9 miesięcy

Hope - no wreszcie kochana się odezwałaś :-) i Pełna ma racje - że czasem te "gorsze" zarodki lepiej zaskakują niż te najlepsze. Kciuki za wysoką betkę zaciśnięte u całej trójki.

Pełna - że jrzyczy to jek sposób komunikacji. Ja zaczęłam smarować z miesiąc temu, bo te maści są z alkoholem i tylko wtedy jak bardzo nerwowo pocierają dziąsła. A Nataszka pewnie zaczyna poznawać tak świat. Ale dla.pewnościo obejrzyj dziąsełka - jak.są takie rozpulchnione to na zęby idzie. Na kwietniówkach sporo maluchów ma już zębiska, u nas jeszcze łyso.

Nowa - współczuje nocnych pobudek i łączę się z Tobą w niewyspaniu :-)

Ostatnia edycja:
hope dzięki że się odezwałaś :-) Mam nadzieję, że mimo że zarodek gorszej klasy to może jak po zimowisku poczuje ciepełko mamusi to zostanie w brzuszku na 9 m-cy. Kciuki trzymamy :tak:
lilonka moja też zupki pałaszuje tak że czasem nie nadążam w podawaniu łyżeczki :-D Byłam wczoraj w przychodni bo jej na buzi wyskoczyły plamki po ugryzieniu komara i pytałam o jedzenie. To mi powiedziała, że za tydzień jak skończy 6 m-cy jemy zupki z mięskiem i mówiła że możemy wprowadzić kaszki. Bo jak jej powiedziałam że Maja w nocy je 4 razy to powiedziała że trzeba powoli zmniejszać i ograniczać te nocne karmienia.
A jak tu ograniczyć jej ;-) Mówi że mąż ją musi uspokoić w nocy bo jak mnie poczuje to nie obejdzie się bez cyca :-D
Może jak się naje kaszki wieczorem to lepiej pośpi. Zobaczymy...
pełna u nas też tak było. Zaczęło się jak Majeczka miała ok 4 miesięcy.
Też myśleliśmy że zęby, a tu nic do tej pory :-D

Ostatnia edycja:
Lilonka noca mogłabym bliźniaki obsługiwać. Dzisiaj obudzil sie 7 razy od 24 !! :-DAz jestem zdziwiona, ze nie chce mi sie spac. Dzisiaj nawet po nim widzialam, ze jest zmeczony przez to kiepskie spanie. Wytrwale bede podawac mm.
Hope oby maluch zostal z Toba na 9 m-cy. Zycze tego bardzo!
A wogole to jeden dzien mi gdzies uciekl. Myslalam, ze jest czwartek dzisiaj :szok: az do meza zadzwonilam pytac hihi.
Pelna @ sie u mnie jednak 2 raz nie pojawila, az zrobilam test.

Nowa - to masakrycznie często :-) a odkładasz go do łóżeczka? U nas jak są takie straszne nocki, to młodzieży śpi z nami i śpią ciut lepiej, a my z mężem zamieniamy się miejscami. Tylko mam nadzieję, że potem da się wyprosić towarzystwo do siebie ;-)
Agusiaks - to i u Ciebie sporo pobudek. Zuźka potrafi budzić się 1-2 w nocy, za to Młody jest cycoholikiem. Nawet teraz obudził się na drzemce - dostał cyca i śpi dalej. Rano też mi podrzemał ze 40 minut zamiast standardowych 2 godzin. Ale teraz śpią już prawie godzinkę.

reklama
Lilonka idealnie to ujęłaś:-D odkladam go do lozeczka. jak widze, ze nie bedzie chcial usnaclub budzi sie po 15min. to spi z nami. Ale i tak niewiele to pomaga. A teraz juz spi 2godz.oBb zmeczony.

Do góry