reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

reklama
Ale sąsiad rośnie jak na drożdżach :-) I chyba ulubiona koszulka taty :-D
Nowa moja ostatnio tez odrzuciła butelkę medeli, jak była malutka to jej odpowiadała, ale teraz juz nie,
butelkę tommy teepee to nie chciała od początku, a teraz daję jej aventa natural, chyba z gratisów ją mam i nie marudzi :tak: W ogóle to wyczytałam wczoraj że ciągle jej daję smoczek z butelki dla noworodków :szok: normalnie wychowuję to dziecko metoda prób i błędów :eek: zamówiłam już większa butlę i smoczek dla 3+
Błonka jak długo sie staraliście o druga dzidzię?

Ostatnia edycja:
Plna chyba kazda z nas na pierwszym dziecku stosuje metode prob i bledow. Te butelki lovi tez mam dla 0+ a on juz za tydzien bedzie mial 4 miesiace:-D wiec powinien miec 3+ . Olek rosnie chyba tak na tych nocnych karmieniach. Dzisiaj kupilismy mu grajace zabawki bo bidulek nie mial nic co wydaje odglosy. I dziecko szczesliwe. :happy2:
Wlasnie Blonka jak dlugo sie staraliscie?;-)

Nowa tylko się obawiam o te butelki 3+, bo wyczytałam ze te dla noworodków mają jedną dziurkę a te 3+ to aż 3 dziurki :szok: ciekawe czy się dzieci nie podławią, bo są jeszcze 1+ z dwiema dziurkami
My mamy na macie jedną grającą zabawkę, taką nad głową jak lezy ba plecach i można ją przesunąć na dół jak dziecko leży na brzuszku i w zasadzie na tej macie to tylko ta zabawką ją interesuje, inne nie istnieją :eek:
Masz rację że mały rośnie na tych nocnych karmieniach :-D to już wiem czemu moja taka chuda :cool2:

Jemu to juz chyba 7 kg stuknie na wadze. Z tego co zauwazylam to bardzo interesuja go karuzele. Oj jakbym chciala zeby wreszcie zechcial jakąś butle bo nawet z piciem herbatek jest problem, on po prostu gryzie smoczek.

może on mysli że smoczek to gryzaczek :-) moja jak nie chce butli to robi takie odruchy jakby miała zwymiotować :dry:
A mnie jeszcze zastanawia to że jak jej podaję wodę to ją wypije, a po chwili całą zwraca, herbatkę nie , tylko wodę

może on mysli że smoczek to gryzaczek :-) moja jak nie chce butli to robi takie odruchy jakby miała zwymiotować :dry:
A mnie jeszcze zastanawia to że jak jej podaję wodę to ją wypije, a po chwili całą zwraca, herbatkę nie , tylko wodę
Ale jak to zwraca, ma odruch wymiotny i z brzuszka jej to wylatuje czy z buzi wypluwa? Jaka wode jej dajesz?

Nowa - jak bym czytała o moim Maćku - wypisz, wymaluj :-) i dzięki niemu mam w domu niezłą kolekcję butelek :-) a i tak żadna do końca nie pasi :-) Może po prostu chłopy tak mają ;-) Mój mąż się śmieje, że on też wolałby ssać cycka niż jakiś silikon. Ja podawałam swoje odciągane mleko - i też nie bardzo działa. Generalnie odpuściłam butelkowanie - ładnie mi jedzą łyżeczką i próbują pić z niekapków, więc nie ma sensu męczyć i siebie i dziecka.
No pięknego mamy młodego kibica :-) tylko reprezentacja do kitu ;-)

A i zapomniałam napisać - my wczoraj zaliczyliśmy pierwszy basen :-) młodzieży zadowolona z kąpieli w dużej wannie, Maciek aż piszczał z radości. Jak tfu tfu nic się nie przyplącze będziemy chodzić na te zajęcia - bo to w ramach rehabilitacji. Szkoda tylko że to co 2 tygodnie.

reklama
Hej,
Nowa super chlopaczek I pieknie rosnie.dziewczyny ja juz z tymi smoczkami do butelek nic nie wiem;-) sama sie zastanawiam jaki podac.
Kwiatuszku snilas mi sie ze mialas wysoka bete.
Hope uwierz w dzieciatko zostanie z Toba!
Dla mnie ostatni ponad tydzien byl ciezki.emek mial takie zmiany ze bylam sama w nocy z mala, a Laura jak na zlosc poprzestawiala sie.pobudki co chwile od 3 rano co godz. Do tego co jakis czas wielki krZyk z niew.powodu.chodze nie przytomna,dopiero dzis troche wiecej pospalam bo emek zajal sie mala nad ranem.
Jestesmy po szczepieniu I mam tez klocusia 6450g wazy sobie mloda

Do góry