reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Diewczyny fajnie czytac jak piszecie o swoich starszakach, w takich momentach staram sobie wyobrazic jak to moj bedzie stawial pierwsze kroki.

reklama
Nowa ja tez sobie właśnie wyobrażałam Nataszkę jak idzie :-D:-) Znając ją to zacznie krzyczeć ze złości że nie umie zawrócić haha. Jutro po południu spróbujemy z jabłuszkiem, może pójdzie lepiej niż z marchewką i ziemniaczkiem

woooww ale tu gwarno jak za starych dobrych czasow!!!

Ala, ale Alanek musi slodko wygladac przy tym chodzeniu:)
Pełna powiadasz, ze rozga?to wiesz co my sie smiejemy ze Laura Mikolaja straszy bo nauczyla sie takiego dziwnego dziweku cos w stylu grrrr i mowie Ty mi Mikolaja nie strasz bo rozga i tak bedzie;p
Agusia ja mam wersje szczeniaczka niebieska;)a co na jego temat chcialabys wiedziec?z piosenek hmm nie pamietam, ale z 8 ma?
Eevlee witam Ciebie i chlopaczkow male slodziaczki:):)pisz czesciej!!!
Co do jedzenia to mala jabluszko blee,marchewa tez,ale ostatnio dalam marchew z ziemniakiem i nawet jak na nia zjadla.Kaszki je chetnie tylko robie mniej i takie rzadsze na razie.Wczoraj nie wiem o co chodzilo,ale po kapaniu mala pierwszy raz nie chciala butli zaraz byl wrzask.mam osobna do mleka i kaszki czy mleka z kleikiem.ja juz strach w oczach ze kolejne zeby w drodze.przelalam mleko do drugiej butli i wypila.nie wiem dlaczego jej sie tak nagle odmienilo.no ale tez zdarzył sie cud!!!!dzis pobudka 2.30 i 6.30!!!!jak dla mnie zawsze tak moze byc:D:D pomarzyć mozna:-paha przy tym jedzeniu zauwazylam, ze Laurii nie lubi gestych jedzonek:/:/
dzis mamy kontrole bioderek a we wtorek szczepienie.
a 4 pietro tez ma swoje uroki:-Dbylo wiele opcji co do znoszenia wozka i malej.obecnie stelaz zostawiam w samochodzie ,a gondole z mala niosę do gory.tyle, ze mala+gondola=masakra.znosimy ja osobno.jak jest ktos do pomocy w domu to go wykorzystuje:p

Ysia możesz mi napisać po jakim czasie od wprowadzenia warzywek wprowadziłaś kaszki ? I jakie trzeba kupić? Bo ja czytam i czytam i nic nie wiem :wściekła/y: Wydaje mi się to takie skomplikowane,chyba rozum już straciłam bo jakaś głupsza się robię :-D Ysia Laurii to też mały diabełek :-), my jesteśmy na etapie że nie mogę rozmawiać przez telefon, bo płacze. A najbardziej jej się podoba jak ją straszymy " wooo", wtedy tak się chichra że ostatnio ze śmiechu czkawki dostała :-)
Jestem pełna podziwu wnoszenia małej w gondoli, ja Nataszki w gondoli nie wniosę na 1 piętro, bo już próbowałam..
Ja dziś miałam karmienie o 2.30 i o 6, a o 7 obudziła sie z płaczem i nie mogłam jej uspokoić :crazy: do tego znowu ma jakiś zmieniony głosik, strasznie jest słodka z tym głosikiem,ale kurde już się martwię, jedziemy na weekend do domu i chyba podejdę z nią do lekarza. A teraz śpi bąbel mały.
Mam nadzieję że forum odżyje troche :tak:

Ostatnia edycja:
Nowa haha dobre :-D To Oluś ma pierwsze karmienie jak Nataszka zasypia dopiero, nie wiem co jej się stało, ale o 21 przy cycu zasypia a jak ją odkładam to się rozbudza do tego stopnia że włącza jej się gadane i du..a ze spania :-)
A Oluś dziś ma 5 miesięcy, wycałuj go od cioci i życz dużo zdrówka, wspaniałego apetytu i długiego słodkiego snu każdej nocki ;-)

Dziewczyny czy uczulenie od marchewki może pojawić się między ustami a brodą? Bo małej wyszły tam czerwone krostki, ale nie wiem czy to marchew czy może od gryzienia jakiś zabawek

Ostatnia edycja:
Pelna, ja Ci napisze jak u nas bylo z wprowadzaniem pierwszych pokarmow. Najpierw wprowadzilismy kaszke, tak pediatra zalecila aby przyzwyczajac dzieci do kaszki, bo potem gluten tez wprowadza sie w kaszce. I dodawalismy na poczatku do mleka modyfikowanego po 1 lyzce kaszki ryzowej bezsmakowej na ok. 150-180 ml mleka. O dziwo chlopom bardzo spasowala taka gesta konsystencja i od tamtej pory butle oprozniali do dna. Teraz samo mleko dostaja tylko przy karmieniu nocnym, w pozostalych przypadkach mleko jest z kaszka smakowa z dodatkiem kaszki glutenowej. Marchewke dostali dopiero po 2 tugodniach od wprowadzenia tej kaszki ryzowej.
Teraz wcinaja wszystko. Nie lubia jedynie kwasnych smakow co zdarza sie przy deserkach.

Pelna daje Wam popalic ta mala diablica:-D a moj maz nauczyl Olka robic pierdzioszki buzka i teraz jak dostaje jedzonko to od razu marchewka lata wszedzie bo z pelna buzia pierdzioszki wychodza najlepiej hahaha.:eek: tez jestem ciekawa kiedy po warzywkach mozna kaszke wprowadzic bo tez juz chcialabym dac na wieczor oczywiscie narazie musi hyc bezglutenowa.

Pelna, wysypka spowodowana uczuleniem na jakis produkt moze pojawic sie w roznych miejscach. Ja zauwazylam ze na poczatku przy karmieniu lyzeczka, jak chlopcy mieli wybrudzone buzki jedzeniem, to w tych miejscach mieli pozniej zaczerwienienie na twarzy. Teraz juz skora widocznie przywykla bo takiego problemu nie ma. Przed zabkowaniem bardzo sie slinili i tez zauwazalam zaczerwienienie miedzy ustami a brodka. Sline trzeba wycierac.

reklama
eevlee dzięki, to moze to zaczerwienienie właśnie od marchewki która wypada z buzi, bo koło oka też ma, a wczoraj jak wypluła to na oko tez jej poleciało, czyli nie musze przerywać podawania marchewki, bo skóra musi się przyzwyczaić?
Hehe Nowa to chłopakom pierdzioszki w głowie :-D
U nas z kaszką nie powinno być problemu, bo mała jest przyzwyczajona do mleka zagęszczonego zagęszczaczem, to w przyszłym tygodniu wprowadzę kaszkę

Ostatnia edycja:
Do góry