reklama
ewirut1
Fanka BB :)
hej dziewczyny
Tak moj uprciuszek spi w nocy zasypai o 20.30 i spi do 2 poduka na mlecio i potem za trzy godz, rano wstaje o 9 tej ae w dzien spi marnie strasznie ja czasem nie moge nawet wyjsc do toalety,a spacer odpada bo placze w niboglosy , a wiecie jakludzie reaguja dziwnie na placzace dziecko...
pozdrawiam was goraco u nas dzis wietrznie sniegowo i zimno ...
Tak moj uprciuszek spi w nocy zasypai o 20.30 i spi do 2 poduka na mlecio i potem za trzy godz, rano wstaje o 9 tej ae w dzien spi marnie strasznie ja czasem nie moge nawet wyjsc do toalety,a spacer odpada bo placze w niboglosy , a wiecie jakludzie reaguja dziwnie na placzace dziecko...
pozdrawiam was goraco u nas dzis wietrznie sniegowo i zimno ...
Blonka gratuluje Ci ciężaroweczko. 15 tydzien! Pięknie!
Piszecie o umiejetnosciach Waszych pociech. Ja tez sie pochwale. Moje chlopaczki zaczely raczkowac- tzn jest to jeszcze raczkowanie polaczone z czolganiem, ale wstaja juz na kolankach przy szczebelkach w lozeczku i im sie te wyczyny bardzo podobaja. Teraz to juz nie moge z nich wzroku odwrocic ani na chwile. Moje chlopaki od urodzenia spia w nocy. Nie moge sie nacieszyc, bo czytajac o Waszych nocnych markach to nie wiem co bym zrobila gdyby nie spaly. W ciagu dnia musze byc w pelni sprawna bo roboty jest sporo. Wczoraj przespaly cala noc od 20 - tej do 9 rano. Wybudzilismy je tylko o 6 rano na karmienie. Chyba maja te spanie po mamusi :-) ja uwielbiam sie wyspac :-)
A to moj jeden z synusiów siedzi sobie i patrzy z daleka na telewizje. To jakis maniak telewizyjny, nie moge w ciagu dnia ogladac telewizji bo gdyby mogl to by caly dzien ogladal :-)

Piszecie o umiejetnosciach Waszych pociech. Ja tez sie pochwale. Moje chlopaczki zaczely raczkowac- tzn jest to jeszcze raczkowanie polaczone z czolganiem, ale wstaja juz na kolankach przy szczebelkach w lozeczku i im sie te wyczyny bardzo podobaja. Teraz to juz nie moge z nich wzroku odwrocic ani na chwile. Moje chlopaki od urodzenia spia w nocy. Nie moge sie nacieszyc, bo czytajac o Waszych nocnych markach to nie wiem co bym zrobila gdyby nie spaly. W ciagu dnia musze byc w pelni sprawna bo roboty jest sporo. Wczoraj przespaly cala noc od 20 - tej do 9 rano. Wybudzilismy je tylko o 6 rano na karmienie. Chyba maja te spanie po mamusi :-) ja uwielbiam sie wyspac :-)
A to moj jeden z synusiów siedzi sobie i patrzy z daleka na telewizje. To jakis maniak telewizyjny, nie moge w ciagu dnia ogladac telewizji bo gdyby mogl to by caly dzien ogladal :-)

Załączniki
eevlee moja Zoska tez lubi tv ale tylko reklamy albo bajki.. tzn programy na cbeebies inne ją nudzą.. wiec oglada jak robie sniadanie i chwilke jak wstanie z drzemki jak odgrzewam zupke co by ja zajac i mi nie rozniosla kuchni 
ogolnie jak ja poprosze o cos np wyrzucenie smieci to idzie i wyrzuca i wraca do mnie taka zadowolona ze zrobila co kazalam i bije sobie brawo
rozwija sie tak szybko ze nie nadazam, codziennie robi cos nowego, taka sie kumata zrobila... jak pytam czy chce spac to kiwa glowa i schodzi z kanapy i idzie do lozeczka... agentka nie z tej ziemi ale rogi tez pokazuje 
ogolnie jak ja poprosze o cos np wyrzucenie smieci to idzie i wyrzuca i wraca do mnie taka zadowolona ze zrobila co kazalam i bije sobie brawo
lilonka
Smerfikowa mama
Normalnie nie mam siły pisać na forum
Zaglądam oczywiście codziennie, ale po całym dniu z Młodymi czasem wymiękam ;-) Maciek zasuwa mi przy meblach w tą i z powrotem i skubany rękę już odrywa, więc muszę być w pogotowiu asekuracyjnym
Ale klika widowiskowych BACH już zaliczyliśmy
Zuza jak to Zuza pełza niczym mała dżdżownica;-) i usiąść też sama siądzie. Dalej mamy tylko 1 zęba, ale w czwartek na szczepieniu pani doktor stwierdziła, że u Maćka szykuje się drugi do przebicia i górne też, a u Zuzki też niebawem
Wagowo Młody 9450 i Zuza 9060 - na równe 8 miesięcy:-) No i rozgadali się oboję - głównie jest ba ba, ale i ta ta się przyplącze, no i czasem mama;-) jest jeszcze aje, ej i kilka innych sylabek.
Agusiaks - widze że Majeczka podobnie jak Maciek wagowo. My ubrankowo tak różnie 74 i 80, ale i większe 68 dają radę:-)
Eevlee - kurczę wyskrobałam Ci długaśnego posta kiedyś, ale komórka skasowała:-( Cieszę się, że znalazłaś chwilę:-) no i szczerze zazdroszcze pomocy. Ja zmagam się sama, ale dajemy radę;-)
Hope - nieustajaco trzymam za Was kciukasy:-)
No i oczywiście się pochwalę moimi Robakami-Słodziakami:-)

Agusiaks - widze że Majeczka podobnie jak Maciek wagowo. My ubrankowo tak różnie 74 i 80, ale i większe 68 dają radę:-)
Eevlee - kurczę wyskrobałam Ci długaśnego posta kiedyś, ale komórka skasowała:-( Cieszę się, że znalazłaś chwilę:-) no i szczerze zazdroszcze pomocy. Ja zmagam się sama, ale dajemy radę;-)
Hope - nieustajaco trzymam za Was kciukasy:-)
No i oczywiście się pochwalę moimi Robakami-Słodziakami:-)

Załączniki
pełna_nadziei83
CZeść kobitki 
Lilonka , Eevlee super są wasze bliźniaki
Macie ręce pełne roboty, nie zazdraszczam 
Eevlee moja też uwielbia tv, dlatego tak rzadko włączam, no ale czasami jak cos oglądam a ona jest na macie ułożona do góry nogami do tv to tak się wykręca z ruchami wskazówek zegara, że jak się znajdzie na wprost tv to wtedy pozostaje w tej pozycji i sobie ogląda
Lilonka niedługo będziesz miała wysyp zebów
Ewirut współczuję ci z tymi spacerami, bo u mnie do długiej drzemki spacer to podstawa, jak mała nie ma tej długiej drzemki to nie mogę sobie z diabełkiem poradzić, czasami też mi płacze na spacerze, a ona ma wydarcie
ale ja mam w tyłeczku co ludzie myślą, na nią działa wyjęcie z wózka na chwilę żeby sobie świat pooglądała, albo ustawiam jej oparcie w pozycji siedzącej żeby widziała, może też sprobuj, ale najczęściej w wózku płacze jak nie może usnać
Błonka super się czyta o tym jaka Zosia jest posłuszna, grzeczna córeczka :-) aaa i zapomniałam pogratulować drugiej córeczki
:-):-)
Nowa co tam nowego wprowadzasz do diety Olusiowi? Ja ostatnio serwowałam dynię i cukinię, no ale mamy problem z jedzeniem, bo mała nie chce jeść nic jeśli nie zmieszam tego z marchewką i jabłuszkiem
Uczulenie zeszło, więc dziś wrócę po ziemniaka, a potem po kaszkę ryżową, zobaczmy czy coś z tego uczulało
No i przyłączam się do niewyspanych kobitek, ostatnio pobudki co 2,5 godziny
się pytam gdzie jest ta Natasia która budziła się raz w nocy??? Kto mi córę podmienił? :-)
Nataszka ma dziś pierwsze imieniny
Lilonka , Eevlee super są wasze bliźniaki

Eevlee moja też uwielbia tv, dlatego tak rzadko włączam, no ale czasami jak cos oglądam a ona jest na macie ułożona do góry nogami do tv to tak się wykręca z ruchami wskazówek zegara, że jak się znajdzie na wprost tv to wtedy pozostaje w tej pozycji i sobie ogląda

Lilonka niedługo będziesz miała wysyp zebów

Ewirut współczuję ci z tymi spacerami, bo u mnie do długiej drzemki spacer to podstawa, jak mała nie ma tej długiej drzemki to nie mogę sobie z diabełkiem poradzić, czasami też mi płacze na spacerze, a ona ma wydarcie

Błonka super się czyta o tym jaka Zosia jest posłuszna, grzeczna córeczka :-) aaa i zapomniałam pogratulować drugiej córeczki

Nowa co tam nowego wprowadzasz do diety Olusiowi? Ja ostatnio serwowałam dynię i cukinię, no ale mamy problem z jedzeniem, bo mała nie chce jeść nic jeśli nie zmieszam tego z marchewką i jabłuszkiem

No i przyłączam się do niewyspanych kobitek, ostatnio pobudki co 2,5 godziny

Nataszka ma dziś pierwsze imieniny

Ostatnia edycja:
lilonka
Smerfikowa mama
Pełna - najlepszego dla Nataszki:-) Moc buziaków od Zuzi i Maciusia:-)
Moi i chyba wracają do normy - Maciej dziś jedna pobudka, Zuza dwie
dajemy radę;-);-) Też w pewnym momencie chciałam żeby mi oddali moje dzieci co do 4 przesypiały bez pobudki:-) A możesz jeszcze dać buraka, pietruszkę, selera, brokuła:-)
Moi i chyba wracają do normy - Maciej dziś jedna pobudka, Zuza dwie

A ja wczoraj i przedwczoraj gotowałam moim szkrabką obiadki. Wcześniej bałam się, bo po konsultacji z pediatra nasłuchalam sie co mozna znalezc w jedzeniu z marketow. Dawalam tylko w sloiczku.
Dzis beda warzywka-ziemniaczek, marcheweczka, pietruszka i seler z krolikiem. Udalo mi sie wczoraj kupic swiezego krolika w lidlu. A.. I jeszcze dodaje do tego lyzeczke oliwy, lyzke kleiku ryzowego i 100 ml wywaru z mieska. Oczywiscie warzywka i miesko gotuje osobno a potem osobno miksuje.
A Wy macie jakies przepisy na zupki i obiadki ktore szczegolnie smakuja Waszym Pociechom?
Dzis beda warzywka-ziemniaczek, marcheweczka, pietruszka i seler z krolikiem. Udalo mi sie wczoraj kupic swiezego krolika w lidlu. A.. I jeszcze dodaje do tego lyzeczke oliwy, lyzke kleiku ryzowego i 100 ml wywaru z mieska. Oczywiscie warzywka i miesko gotuje osobno a potem osobno miksuje.
A Wy macie jakies przepisy na zupki i obiadki ktore szczegolnie smakuja Waszym Pociechom?
lilonka
Smerfikowa mama
Moi przepadają za pomidorową z kluskami lanymi. Dzisiejsza kalafiorowa też im podeszła :-) Ja gotuję głównie sama, ale jak trzeba to i za słoiczków korzystamy

reklama
ewirut1
No wlasnie on placze drze sie najczesciej wtedy gdy jest zmeczony , no bo kto by nie byl po 20 min snu???
Ale musze sie pochwalis wczoraj spal 3 godz
i dzis tez spi juz ponad dwie
Boze oby tak zostalo

Moj jabluszka tez nie chce jesc bo kwasne mu a marcheweczke wcina
Może ktoras z was podpowie mi co jeszcze moge podawac?
Ale musze sie pochwalis wczoraj spal 3 godz

Boze oby tak zostalo

Moj jabluszka tez nie chce jesc bo kwasne mu a marcheweczke wcina
Może ktoras z was podpowie mi co jeszcze moge podawac?
Ostatnia edycja:
Podziel się: