reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Puchnące I Obolałe Nogi

Witam dziewczyny ja jestem z kwietniówek 2006.Mi na opuchliznę lekarz kazał pić soki z grejfrutów,odstawic herbate i inne napoje i tylko grejfrutowe pić.Może i wam pomoże a poród u was już w drzwi puka.Powodzenia.

reklama
Rano pisałam, że spuchły mi łapki a teraz, w przeciągu zaledwie godziny może, spuchły nogi :-( Wyglądają okropnie.. kostek już prawie nie widać, jak u słonika :wściekła/y: :szok: :-(
Jednocześnie ciśnienie w tej chwili mam 155/80.. czy ono nie jest za wysokie przypadkiem? Do tej pory przez całą ciążę miałam średnio 100/60 :dry:

Joasiek ciśnienie jak najbardziej za wysokie, graniczne jest 140/90
proponuję zmierzyć jeszcze raz, teraz albo rano i jeśli nie spadnie to migiem do lekarza albo na izbę przyjęć :tak:

Zmierzyłam przed chwilką po przebudzeniu i jest 130/70 a więc chyba w porządku :dry: Po południu mam wizytkę u lekarza to jeszcze się dowiem... ale nóżki i rączki dalej jak u słonika :sick:

Joasiek no ciśnienie może być, dobrze że spadło, a robiłaś może badania moczu??
no i koniecznie powiedz o tym lekarzowi bo to chyba naprawdę spore obrzęki skoro zatrzymało Ci aż 1,5 kg wody...

a żeby nie było mi tak wesoło to ja też zaczęłam puchnąć wczoraj wrrrrr
miałam nadzieję że tym razem mnie ominie a tu dupa :wściekła/y:

Wiśnia właśnie badanka moczu ostatnie miesiąc temu, więc chyba jutro powtórzę dla świętego spokoju.. zrobiłabym już dzisiaj ale nie mam pojemniczka na sikołki (u nas dają swój i nie można w innym oddać).

ja jestem coraz bardziej zaniepokojona tymi puchnącymi nóżkami...:baffled::baffled: dzis właśnie zrobiłam badanie moczu, wyniki w południe, wiec jak wybiorę sie na wizytę do mojej gin to spytam co i jak....ciśnienie w normie, wiec nie wiem co jest....:no::no:

reklama
Joasiek zrób badania zrób, nie zaszkodzi na pewno :-)

Mysia jeśli w moczu nie będzie białka to nie ma się czym martwić.

ja w ciąży z Izką miałam ciśnienie w normie i badania też ok a wyglądałam jak balon dosłownie, bolał mnie każdy ruch, krok itp, z rąk wszystko mi leciało...
a stopy miałam jak hobbity z Włady pierścieni :baffled:
po prostu tak czasem jest, organizm zatrzymuje wodę i tyle...
teraz jest o niebo lepiej (przynajmniej na razie)

Do góry