reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
reni - juz zmieniłam - dzięki ;D ;D ;D
a faktycznie A+t - wieczorem lub rano popiszę - ale stworzyć to powinna chyba : ewe ???? - chyba jej mała pierwsza dostała ząbki - nie pamiętam dokładnie czy to jej

To Natalka Maxinowa ma zabka, ale ona przeszla to jakos bezobjawowo. Mysle, ze MAxin sie nie obrazi - z reszta mozna ja najpierw zapytac o zdanie ;)

A+T moja tez jest sredniaczko-wrazliwcem hihi :)
Ja tez musze sie pochwalic ze znow wszystkos ie uspokoilo:) teraz nawet bywa tak ze wkladam Judith do lozeczka popatrzy na mnie i spinka.Bo od czasu wprowadzenia wiekszej ilosci marchwianki dziwacznie sie zachowywala...wogole nie chciala spac itd...no ale pomeczylams ie troszke popracowalam nad nia jak dawniej i juz:)

Gluszek sprobuj tez metod ze " szczesliwego niemowlecia" jesli A+T napisze ze pomogly Alusi:) Bo jesli ja np jestem na granicy wytrzymalosci to zawijam mala ciasno kocykiem sposobem dol gora dol gora , obracam na bok na raczce (mojej) robie szyyyyy i lekko potrzasam glowka...w momencie spokuj! nie stosuje ani hustawki ani smoczka.

a mój jest wrażliwiec - wszystkie lekarki tak mówią - i zgadzam się z nimi
dzięki a+t - faktycznie - to była Natalka od maxim

Maxim - otworzysz wątek o ząbkowaniu - z racji iz twoja zaczęła pierwsza ząbkować ????

Glusze no paln dziala to swietnie u nas tez juz widze postepy ;D
A+t+ wirze,ze jest ci przykro,ze juz nie mozesz karmic,ja teraz przechodze ciezki okres,bo mal z tego wzgledu,ze je butle w cigu dnia,omawia cycka i moj pokarm zanika,juz nie mam przepelnionych piersi,a jak poje troche to na dlugoi jej nie starcza bo juz mleka mam malo,buuuu..........cora wybiera co latwiejsze,a taki to przyjemne karmic piersia i chialm do robic conajmniej do pol roku,ale widze,ze chyba skoncze wczesniej,buuuu...nie ma co meczyc Natalki i caly czs ja przykladac skoro odmawia i placze za butla.

No Natalka powiem wam plakal aduzo,bardzo sie slinila jak jej zabek sie przebijal,a ja niewiedzialm czemu jest marudna,dopiero moja mam zauwazyla,ze jej dziaselka sa rozowawe i przeswituja biale plamy na dolnym dzasle i fakt potem patrze,a to zabek juz sie przebil,powoli rosnie,drugi widze ze juz niedlugo tez sie przebije,czasmi to cale piesci wklada do buzi,gryzaczkow nie chce jeszcze trzymac,ale jak ja jej pomoge i podtrzymuje to gryzie ;D

ok zalorze watek o zaczkach ;)

reklama
dzięki laski :)
jest jeszcze podobno taka ksiażka "Uśnij wreszcie" - musze ją dorwać bo tam sa metody na zaspypianie. a my niestety nadla mamy z tym problem. Ja zauwazyłam ze podczas pierwszej drzemki mała umie usnąć sama ale im dalej wieczora tym jest gorzej z usypianiem - też tak macie?
acha i cały czas mała ma 37,2 - ale czytałam ze to ponoć normalne u niemowląt

a+t mi się wydaje, że w ogóle nie powinnas się przejmowac tym że nie karmisz piersią. najwazniejsze jesat to że kochasz Alusię cały msercem i dajesz jej dużo miłości. A miłość nie równa się karmieniu z piersi. Jestes wspaniałą mama i nie przestałaś karmić dla własnego widzi misię czy wygody tylko po prostu straciłaś pokarm. A to się zdaża!!! Głowa do góry i olej ta cyckową nagonkę. Mnie tak nawiasem mówiąc też już ta nagonka wkurza.
maxin do ciebie też się to odnosi co napisalam wyżej. Nie dajmy się dziewczyny zawriowac

Do góry