reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

lilith - mi ortopeda mowił, zeby tak nossić MIrka ( nieststy moj kręgosłup na to się nmie nadaje :()
dziewczyny - dzisiaj uśpiłam małego w kocyku ( tak jak lilith) i jestem w szoku - zasnął sam na łóżku i już śpi 1,5 godziny. Wcześniej nie dowierzałam metodzie TH - w książce Język niemowląt - ale po dzisiejszym usypianiu - oddaję jej pokłon.
Na razie jestem na początku ksiażki - codziennie po troszku czytam wieczorem jak MIrek śpi.

reklama
a ja nie mam jednej pozycji o noszenia róznie zalezy od małej jak jej w danym momęcie pasuje.

czytałam ze u Was dalej kłopoty z zasypianiem u mnie nawet zmiana klimatu nie wiele zdziałała moje majeństwo
dalej śpi. wieczorkiem usypia sama w 5 min ok 22 i śpi do 9-10 rano i potem po jedzonku jeszcze ze 2 godzinki ale usypia sama bez zadnych pomocy podobnie w dzien nie śpi juz po 2godz ale po karmieni jest aktywna z 2godz i potem 40 drzemie sama usypia.

Gosiek tzn, że zawinełaś tak Mika potem polożyłaś go do łóżeczka i zasnął ? o szok........ ::)

ewe -położyłam na duże łóżko ( moje) i jeszcze przez 3 minutki szumiałam mu do uszka a potem już leżał sam bez szumienia i zasnął - po prostu zamknął oczka

Gosiek no jak moja ciagle lapkami machala itd to bardzo to pomagalo no normalnie jak nacpana byla w momencie odplywala spokuj cisza i dluga drzemka!!! teraz juz prawie wogole tego nie stosuje bo od ponad tygodnia wkladam mala do lozeczka i w momencie sama zasypia.ale jak ma jakies problemy to albo szumie albo trzese lekko ta glowka tak samo na spacerze i odrazu nynki:)
To ogladalas ta plytke??? mowilam wam ze jest super no ale na niektore dzieci chyba nie dziala....no i jak widac wcale ta metoda nie dotyczy dzieci do 3 miesiaca:):)

ps. widzialas moja jak jestw niego zawinieta? super to wyglada jak w kokoniku:)

reklama
to jak go zawiniesz mozesz go tez tak dac lekko na bok i tak lekko poruszac nim by mu glowka gonila (ale delikatnie) tak na boki...dziala jak usypiacz:):) bo tak wlasnie trzeslo glowka jak byl w brzusiu!!!
a ja tez metody wzielam z tej plytki bo jak na mnie za ciezko zrozumiec mi bylo z ksiazki jak ja mam owijac a jednak trzeba sie tego nauczyc (choc jak mis ie nie chcialo bralam rozek chowalam lapki i agrafkami do pieluchowania spinalam by nie wyjela i tez super).a na plytce super fajnie pokazane tak jak i to bujanie itd:)

Do góry