reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

ja wczoraj swoją też w taki kokon zawinęłam i też sama w łóżeczku zasnęła i spała w dzień 4 godziny. Byliśmy z mężulem w szoku. Ciekawe, czy to przypadek??? Teraz też ją zawinęłam i na razie śpi 20 min. Ciekawe ile dzisiaj pośpi- jak też długo to fantastycznie. Wcześniej w dzień tak długo spała tylko na spacerze.

reklama
a moja córcia różnie - raz śpi spokojnie, raz się miota...
na razie nie próbowałam jej "wiązać", tylko kładę do łózeczka i przeważnie zasypia

dziwne Kasiaczek bo na moja mimo wszystko dziala :0 zreszta ona musi byc czyms owinieta tzn potems ie odwija i spi w rozku bo bez niego sa cyrki...

LILITH ja sama nie wiem mojemu ostatnio wogole cos odbilo jak przychodzi pora spania to tylko sie drze i drze czasem sie zdarza wieczorem ze z 6 godzin nie spi heh bo bawi sie ok 2,5 potem pora spania to sie drze przez pol godz az zglodnieje przy cycku sie drzemnie potem ma humorek przez dluzsza chwilke i heja dalej sie drze juz nie wiem co mam z nim zrobic...

polozna powiedziala ze mam mu wprowadzic control crying ale dla mnie to jest za bardzo drastyczne jak dla mnie...

to sprobuj go tak zawinac.a to ze jest pora spania to nie znaczy ze jest spiacy wiec moze mus ie nie podobac to ze go wkladasz do wyra!poczekaj az ci pokaze ze chce spac!np bedzie tarl oczka czy cos takiego!potem go wycisz i sprobuj polozyc!a w czasie dnia i tych zabaw moze nie zauwazasz oznak zmeczenia omijasz je i pozniej jest rozdrazniony i niemoze zasnac??

kasiaczek - 2,5 h to bardzo dlugo. Moze robisz ten sam blad co gluszek i ja, ze podsuwasz malemu ciagle nowe zabawy, a potem on jest tak zmeczony i wykonczony, ze nie moze zasnac i sie drze :( Moja po godzinie zabawy juz sie staje marudna. Jeszcze przez pol godzinki potem z nia gadam i sie wyglupiam, wiec jest grzeczna, a potem pada spac.

też tak myslę, że 2,5h to trochę długo... moja między drzemkami wytrzymuje najdłużej 2h - potem oczy jak królik i spanko..
dzisiaj to nawet spała 1,5h - grzeczne dziecko, mama mogła w końcu posprzątać trochę w domu ;)

reklama
a moja nie dosc ze ostatnio tak pieknie zasypia to jeszcze teraz jak jest na tym syropie chyba to ma tak ze bawis ie godzine max i juz chce spac i spi od godziny do 2 i dzis praktycznie ciagle z lozku ladowala:)

Do góry