• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pytanie o antykoncepcję

reklama
Rozwiązanie
Niech partner zrobi wazektomie :)

W zasadzie to jest dobra rada ale nie u tak młodych ludzi (zakładam, ze partner jest w podobnym wieku i mógłby chcieć mieć w przyszłości dzieci). Wazektomii czasem nie udaje się odwrócić i dlatego jest polecana raczej mężczyznom, którzy już maja tyle dzieci, ile chcą. Ponadto wielu lekarzy nie zgodziloby się na wykonanie zabiegu u tak młodego mężczyzny ze względu na niedojrzałość psychiczna. Polecana jest po 35 roku życia.
Niemniej dla dojrzalszych panów, mających już odpowiednio liczne rodziny, serdecznie polecam :)
Czyli jak zadzwonię do przychodni norlamnie mnie umowia? A jak wygląda badanie u doktora ? Boję się o co pyta? O antykoncepcję co mówić?
Tak dzwonisz umawiasz się mówisz że pierwszy raz. Idziesz na wizytę mówisz że chciałabyś tabletki antykoncepcyjne. Zbada się na krześle palpacyjnie powinien zrobić usg zobaczyc jak wygląda wszystko w środku. Powinien zrobić jakieś badania (nie jestem pewna dokładnie pisze to co wiem od siostry i od koleżanek. Ja nigdy nie brałam i nie mam zamiaru) i dopasować tabletki antykoncepcyjne.

Tak dzwonisz umawiasz się mówisz że pierwszy raz. Idziesz na wizytę mówisz że chciałabyś tabletki antykoncepcyjne. Zbada się na krześle palpacyjnie powinien zrobić usg zobaczyc jak wygląda wszystko w środku. Powinien zrobić jakieś badania (nie jestem pewna dokładnie pisze to co wiem od siostry i od koleżanek. Ja nigdy nie brałam i nie mam zamiaru) i dopasować tabletki antykoncepcyjne.
Czemu nie masz zamiaru brać? Tabletek?

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry