Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Występuje często przy kolejnych ciążach - przy pierwszej raczej rzadko. Objawia się głównie dość silnymi bólami w okolicy miednicy występujących przy zmianie pozycji ciała, wstawanie, obracanie się na drugi bok, podnoszenie. Niektóre formy tego rozejścia mogą być wskazaniem do cięcia ale nie muszą - jest to indywidualna sprawa. U każdej kobiety ciężarnej spojenie łonowe pracuje, bo tak też jest stworzone, że pomiędzy znajduje się chąstkozrost. Najlepiej nie obciążać się, dużo odpoczywać a po porodzie (też nie od razu) wszystko wróci do normy
Odświeżam temat. Mam termin na 20.01 właśnie złapał mnie ból jak opisany.. czy powinnam niezwłocznie udać się do lekarza prowadzącego lub na izbę przyjęć ? Mam wizytę na 7.01 i nie bardzo wiem co robić ?:/