reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

O kurcze to miałaś stres ! Mieliśmy iść do kardiologa w poniedziałek ale zrezygnowaliśmy bo to miała być tylko konsultacja a nam zależało właśnie na kompleksowym badaniu. Teraz jesteśmy umówieni do (podobno) dobrej doktor na sobote. Olka troche przeziębiona i marudna to nawet przy echu by nie uleżała spokojnie. Poza tym ten lekarz w Białymstoku więc w razie co to nam będzie bliżej jeździć do białego niż do wawy.
Mam z nią ćwiczyć sama w domu, bo znam wszystkie ćwiczenia te co przerabialiśmy na zajęciach. Przez ten czas co zajmuje ubieranie sie, dojazd do szpitala itd możemy dużo w domu poćwiczyć.

reklama
Dzięki asiaN - na początku zdenerwowałam sie strasznie, teraz wyluzowałam a sobota już niedługo i mam nadzieje że to fałszywy alarm

Kupinosia - Karolka miała takie szmery na serduszku, bo coś tam się nie zroslo (miała jakąś dziurkę, którą podobno 60% dziewczynek ma). W większości przypadków to wcześniej czy później się zrasta, u nas na kontroli w kwietniu już było ok, ale ta dziurka była mała... mojej siostry córeczka też to miała i zrosło jej się trochę później niż Karoli :tak: też trzymam kciukasy, żeby bylo dobrze :tak:

Moja też miała szmery - wykryto je w 3 dobie..! Urodziła się z wadą serca właśnie dziurką ale już jest wszystko ok - po badaniu w czerwcu! teraz mamy tylko kontrole..24 listopada właśnie kolejną!
Nie martw się na zapas! A my mamy skierowanie do neurologa- mała ma widoczny szew na czaszce pionowa kreska ...strasznie się martwię.. pediatra nigdy nic nie zauważyła i żaden inny lekarz a ja zobaczyłam i wolę to sprawdzić u neurologa...również 24 listop. Trzymajcie kciuki!!

Kasia szwy czaszkowe to normalna sprawa tak własnie łaczą sie kosci..
i u krzysia tez je widac bo nie ma jeszcze włosów
a u nas epidemia ja chyba najdorzej to znosze,,

Uff, byłam spokojna, intuicja nie zawiodła. EKG ok, z badania słuchawkami wyszły lekkie " niewinne" szmery. Kontrola za 6-9 miesięcy.
Kasia - teraz ja Ci powiem - nie martw sie na zapas ! Wszystko będzie ok, tak jak pisała Madzia..... a z tymi szmerami taka wiadomość w 3 dobie to bym chyba od razu straciła pokarm z nerwów.

Ja wogóle nie miałam pokarmu przez tydzień przez ten stres!:-( Karmiłam małą później na zmianę z butlą a w 3 mies. zanikł pokarm.. stres ogromny!

Martunia też miała szmery nad serduszkiem wykryte jak miała tydzień:-(. Ostatnio w lutym miała USG (Echo) serca, i nadal były widoczne pozostałości z okresu życia płodowego (te 'otworki'). Też musimy iśc na kontrolne echo, ale odwlekam to w czasie. Podobno te szmery mogą byc słyszalne do 1,5 roku, ale niektórym zostają na całe życie, i w niczym to nie przeszkadza. Mało tego, nawet nie wszyscy z nas wiedzą, że je mają:eek: !(tak twierdzi nasz pediatra)

reklama
Do góry