reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

i ona działa na kaszel suchy i mokry. Ale wieczorem kazała mi już nie podawać. i przy kaszlu mówiła, zeby 2x dziennie psiknąć do nosa euphorium ,ale koniecznie w areozolu! nie krople! do nosa i to ma sprawić, ze w dzień wykrzusi wszystko a noc spokojna będzie. trochę dziwne, że coś do nosa działa też na kaszel, ale faktycznie u nas tak było- euphorium i stodal i noce spokojne:tak: mimo, że to chyba kaszel alergiczny był. tylko od 16 już nic nie podawaliśmy.

reklama
mamusia syrop podawaj tylko ważne jest żeby 2 x dziennie i max do 16-stej, żeby sie dziecko nie męczyło w nocy my piliśmy Mucosolvan - polecany przez pediatre o smaku owoców leśnych jest ze strzykawką, stodal piłam w ciąży i bardzo mi pomagał, ale z cebuli i miodu jeszcze bym nie dała

Pomóżcie, Tymek wieczorem zwymiotował przez sen, gorączki zero. Przespał całą noc z kilkoma pobudkami. Dzisiaj od rana ma biegunkę. Kupa jest luźna, praktycznie płynna i żółta, gorączki zero. Co mogę zrobić??

Asinka jak wymioty i biegunka to ja bym pędziła do lekarza, samą biegunkę mogłabym zwalić na zęby, ale wymiotów lepiej nie ignorować.....dużo płynów i konsultacja z lekarzem......

asinka odstaw mleko w ogóle na 2-3 dni, nic surowego nie dawaj możesz podawać:
wodę w dużej ilości
probiotyk - nawet 2 porcje dziennie
marchewkę z ryżem ugotowaną, możesz dodać troszkę banana
hipp ors albo orsalit - oba w aptece kupisz
smectę - 1 sasetkę dziennie na raty
kleik ryżowy/kukurydziany albo sinlac ale na wodzie nie na mleku

no i poszłabym do lekarza, bo weekend przed Wami

reklama
Do góry