Kaka82
Co do listy powiem tak; Ciężko wyznaczyć ilości. Może i te ilości ok ale pod warunkiem ze robisz codziennie pranko i schnie Ci bardzo szybko.
Ja nie pamiętam swojej listy dokładnie (jak zadziałam mój laptopik- bo cos szwankuje to wkleje) Ale tak z pamięci
1) body kótki rękawek z 6-8 szt
2)bodu dł. rękawek -5 szt
3) pajacyki bawełniane z 10 szt (używane do spania itp)
4) grubsze pajace z 5 szt (tak na wyjscia albo gdy chłodniej)
5)jakieś kompleciki i extra ciuszki według uznania ( tak na wieksze wyjscia lekarz rodzinka itp

)sweterki, sukieneczki, koszule itp
6) czapeczki cienkie ja miałam 5 szt (ubierałam po kazdej kąpieli a że stosowałam oliwkę wiec co kompiel czysta)
7) grubsza czapunia na spacerki (ja pod spód wkładałam jeszcze cieniutką)
8) Kombinezonik (miałam jeden na całości rozpinany)
9)pieluchy tetrowe 10 szt.(do podkładania przy jedzonku i takie tam

)
10) Kocuki jeden cienki jeden grubszy. Zawsze sie przydadza nawet na pozniej (takie moje zdanie)
11) Rozek (ale taki zwykły bez wkładu) miałam 2 szt i ja jestem z tego zadowolona. Używałam zarówno przy starszej jak i młodszej. (ale są mamusie które nie stosują)
12)pościel (mam jeden komplet, ale szczerze mała nie spi mi wcale po kołderką tylko pod kocykiem a poduszkę używałam jak była malutka do karmienia, tak wiec zakup nie trafiony ale moze pozniej sie przyda

)
13) z kosmetyków; zwykłe bambino(oliwka, mydełko) z maści (linomag, alantan, tormentiol i warto poprosić o recepte na maść z wit A-zajeb.... sprawa) i wrazie co czopiki, sól fizjologiczna do noska
14) do pępka używałam starym sposobem gencjane na spirytusie

na to gazik więc nic sie nie miało prawa pobrudzic
To chyba tyle z tego co pamiętam. Jakby co bede uzupelniać. Co do rozmiarów miałam glównie na 62 choć kupiłam 2 kompleciki na 56 ale na moja kruszyne i tak były za duze. Ale szybko przybierała i trzeba było zmieniac garderobe