reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

reklama
NoseFRIDA - to aspiratorek do noska.
Ponoć leprzy niż gruszka.
Chciałam jeszcze dziś kupić sól fizjologiczną do przecierania oczek, ale pani w aptece powiedziała, że są na receptę.
Ale wiem, że niektóre apteki sprzedają ot tak.

Kupiłam 5 flanelowych pieluszek - były śliczne i 20 tetrowych - przydadzą się napewno.

Niestety to jeszcze nie wszystkie zakupy, ale lista się zmniejszyłą i to sporo.
Pozostały pieluszki, mokre chuteczki, przewijak, wózek, kocyk grubszy, kołderka i pościel - ale tą zamawiam przez necik.
No i parę drogiazgów kosmetycznych.

magdziunia widzę że szalejesz z zakupami, choć ja mam tak samo:-)
Od poniedziałku byłam w Warszawie to kupiłam trochę rzeczy na allegro bo zawsze to czas szybciej zleciał jak M nie było w domu:tak: Poza tym jak latałam po mieście kupiłam kombinezon jesienny, kilka par bodów (wyprzedaż była),pajacyk, dresik dla małego i biustonosz do karmienia:tak: Jutro zrobię fotki i czekam na kuriera z pościelą:-)

dziewczyny świetne i praktyczne zakupy :tak:
magdziu pierwszy raz się spotkałam z tym żeby sól fizj. była na receptę, a jako alergik kupuję często, ale na pewno w innej aptece kupisz bez problemu. Tylko zwróć uwagę na termin ważn. i położna radziła nam że lepiej w plastikowych ampułkach a nie szklanych żeby jakieś drobinki szkła nie dostały się na wacik. A zakupy naprawdę super, normalnie mi wstyd, w piątek idę do hurtowni bo nic prawie nie mam :-)

Jak zaczęłam szaleć to teraz końca nie widać :-D:-D:-D
Ale Mirabelko masz rację w innej aptece sprzedają bez recepty.
Ja mam kartę ze zniżką 10% na zakupione artykuły w tej aptece.
Zresztą mam ją zaraz przy przychodni, więc dla wygody tam się zaopatruję.

Acha zapomniałam - kupiłam jeszcze ceratkę do łóżeczka.

Dziś chciałam kupić Sudokrem i zasypkę.
Ale Sudorem jest dość drogi a w aptece można kupić Alantan zasypkę i Alantan Plus maść ochronną - jest dostępna dla dzieci nowonarodzonych i takich już starszych.
A cena jest bardzo przyjazna.
No i Linomag zielony - nawet jest całą seria z różową nakrętką dla dzidziusia.
A Wy jakich kosmetykó na odparzenia używałyście doświadczone mamusie.

reklama
magdziunia ale fajne zakupy
Antuanet udane łowy

ja kupiłam szczotke do butelek:), gryzaczek, buciki a M kupił spodnie bluze i bluzeczke na 68. Jutro wkleje foty

Do góry