reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

Nam zostały jeszcze do zamówienia wózek i łóżeczko i wanienkę.
Pościel kupiłam Feretti Quintetto wzór Ocean + jedną zmianę ale już z Tusi i ostatnio kupiłam:
Kocyki - polarowy i z microfibry
15 pieluch z tetry i 3 z flaneli
szcoteczkę i grzebyk
zestaw do manicure:-p
1 butelkę Aventa 125 ml + zsetaw smoczków 0+
smoczek uspokajający Aventa
rożek (ale żałuję teraz, że nie wzięłam Feretti, bo się trochę w praniu zdefasonował)
Ciuszków już nie kupuję, bo z tego co mam to Młody nie zdąży chyba nawet połowy założyć:szok: Sama nie wiem skąd tych ciuchów się tyle wzięło:szok::szok::szok:
Kupiłam też już Huggisy Newborn +chusteczki do pupy.
Teraz muszę jeszcze jechać do apteki i kupić dla Małego kosmetyki i sobie maść na sutki, ale to może jutro bo mąż idzie na noc.

Idę poprasować a przy okazji postaram się porobić zdjęcia i powstawiam:laugh2:
Ciril to wyprawka już prawie cała - ja też miałam kupić maść na sutki ponoć Bepanthen jest dobry.
W piątek napewno zachaczę o aptekę

Magdziunia śliczne. Widze ze jakis szał na te skarpetunie. Ja mam takei słonie i pszczółki chyba:confused::-D

O matko mnie się one tak podobają - sa przesłodkie.
A kiedyś takich rzeczy nie było

Pamiętacie dziewczyny szał na chińskie sukieneczki - były fajne takie kolorowe.

reklama
magdziu fajne kolorowe zakupki, chyba też sobie (a raczej dzidzi) takie skarpetuchy z grzechotką sprawię :-)
Ciril to dobrze że już niewiele zostało do kupienia, u mnie podobnie: wózek, łóżeczko, przewijak i apteczne zakupy
mamy które używałyście Oilatum dla dzieciaczków, czy polecacie? wczoraj naczytałam się sprzecznych opinii - na plus że super nawilża skórę, nie trzeba już oliwkować - na minus że po co przyzwyczajać skórę do takich specjalistycznych środków, że lepiej używać tradycyjnych dla maluszków bo się lepiej zahartuje. No i już nie wiem czy kupować, i powaliła mnie cena w mojej aptece, w necie o wiele taniej

Ciril to wyprawka już prawie cała - ja też miałam kupić maść na sutki ponoć Bepanthen jest dobry.
W piątek napewno zachaczę o aptekę

O matko mnie się one tak podobają - sa przesłodkie.
A kiedyś takich rzeczy nie było

Pamiętacie dziewczyny szał na chińskie sukieneczki - były fajne takie kolorowe.

Ja też polecam Bepanthen i ostatnio mi się przypomniało, że warto by kupić. Przy Martynce dostałam taką walizeczkę z gazetkami i próbkami "na dobry początek" i tam wtedy chyba był bepanthen. Ciekawe czy jeszcze dają takie prezenty, bo te broszurki były na prawdę fajne, dużo mądrych rzeczy się dowiedziałam :happy:

A chińskie sukieneczki, to mam jeszcze ze 3 lub 4 - po mnie i po siostrze - mają ponad 20 lat, a wyglądają jak nówki :happy:

mamy które używałyście Oilatum dla dzieciaczków, czy polecacie? wczoraj naczytałam się sprzecznych opinii - na plus że super nawilża skórę, nie trzeba już oliwkować - na minus że po co przyzwyczajać skórę do takich specjalistycznych środków, że lepiej używać tradycyjnych dla maluszków bo się lepiej zahartuje. No i już nie wiem czy kupować, i powaliła mnie cena w mojej aptece, w necie o wiele taniej

Ja używałam takiej szpitalnej pianki do kąpieli dla noworodków i od czasu do czasu olejek do kąpieli dla niemowląt emolium (tylko to chyba od pierwszego miesiąca się używa). Oilatum też mam jeszcze od Martynki, ale to używałam w bardzo szczególnych sytuacjach - jak np byliśmy w odwiedzinach i woda się zmieniała albo na ciemieniuchę. Bardzo sobie chwalę kosmetyki bobini, koleżanka używa nivea. Nie wiem jak te kosmetyki z rossmana, a o J&J słyszałam różne opinie.

Ciril dawaj foty :)) widze ze poszlas na calosc ale teraz najwiekszy wydatek wozek, wnienka itp.
Bepanthen faktycznie dobry jest, natomiast co do Oilatum to moze i dobry ale wiecie co teraz jakos jest szal na niego i ze polecany w szpitalu nie znaczy ze dobry lepiej zasiegnac opini mamus bo widomo jak jest u lekarzy jak przedstawiciel danej firmy odpowiednio posmaruje to lekarze polecaja ;)) ja mam z Nivea ten hipoalergiczny.

Madzia pamietam te sukienki nawet jedna do dzis mam przed oczami jak ja nosilam

Justyna mam pytanie czy ty tu a Anglii kupowalas ten Oilatum?????????bo jak jest gdzies to chcialabym wyprobowac:tak:

Tak. w Boots'ie za pół litra chyba 3,5f raz kupowałam a w Tesco'wej aptece 5f z hakiem. Ale te 3,5 to chyba jakas promocja była:confused: bo w PL za małą ta chyba 250ml płaciliśmy 4 dychy, wiec nie wiem jak to jest z tymi cenami. Te 5f jest chyba bardziej prawdopodobne;-)

reklama
Do góry