reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla maluszka

netka są słitaśne:D no i cena powalająca:) aż grzech nie skorzystać:)

czy jeszcze jakiś dzieciaczek nie nosi butów??

u nas masakra, mały podgina palce i za cholere żaden but mu nie pasuję;/ nie wiem co ja zrobię zimą:(

reklama
Ostatnio na allegro zamówiłam dla Olki troche ksiązeczek bo mała ostatnio zainteresowana
oto link do sprzedawcy-wg mnie super ksiazeczki dostasowane dla naszych maluchów bo kartonowe grube kartki -ja kupiłam 2 ksiązeczki po 8zł kazda-o zwierzetach i ich dzieciach oraz obrazki na którym dzieciaczek pokazuje oczy nosek itp oraz 1 duża ze zwierzatkami z realnymi odgłosami-ksiażka jest hitem u nas mała ciagle naciska klawisze-cena 29zł
dodatkowo kupilam bajki i czytam małej-bo strasznie to lubi

Obrazki dla maluchów- NAGRODZONA seria dla dzieci (2645268845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Książeczki dźwiękowe, DUŻE !!!- REALNE ODGŁOSY (2640546761) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Netka-super normalnie zazdroszcze buciki rewelacja
Asienka-u nas mała też podginała palce-ale teraz coraz bardziej prostuje-ja kupuje jej miekkie buciki-ostatnio na jesien w H&M takie za kostke z szerokim rzepem-dobrze sie nosza,a na zime kupie takie w stylu emu-wazne zeby byly ciepłe-bo nie sądze że mała bedzie chodzic juz, zreszta nasza rehabilitanka powiedziałą ze poki po ulicy nie chodzi to takie bucliki jak najbardziej

Ostatnia edycja:
Może właśnie takie ocieplacze Asieńka? Nie mają sztywnej podeszwy i jakoś lżej je założyć. Ninka nosi Butki Emu póki co.Bo się je dobrze zakalda. Nasze mają podeszwę a te na focie to już nie. Póki co moje dziecko nie chodzi, nawet nie raczkuje więc ocieplacze wchodzą w grę.

netka, aga nie ma szans, kupiłam mu takie:
Zdjęcie0463.jpg
cą mieciutkie bez żadnego usztywniania, a i tak palce zagina i pieta w powietrzu...próbowałam mu już zostawić na nodzę z nadzieją że wyprostuje te paluchy ale gdzie tam;/

Wiem o czym mówisz Asieńka-bo u nas dokładnie tak samo było do niedawna-teraz juz o niebo lepiej jest bo Olka prostuje te palce i pieta ładnie wchodzi, hmm nie wiem co Ci doradzić-u nas zmieniło sie to niedawno-ja troche masuje stopy małej od piety do palców cała dłonia tak przesuwam i po krawedziach stopy palcami od piet do palców Olka sie wtedy smieje jak szalona i ucieka bo łaskota ja to- i na koncu paluszki prostuje delikatnie-to nam zalecila rehabilitantka - u nas chyba to wlasnie pomoglo

Asieńka buciki macie fajne, kurde to nie wiem jak dobrać Michasiowi Buciki, może na początek jakieś kapcie, by się w domu przystosował trochę do butów?Nie mam innych pomysłów póki co.
Aga książeczki super. Te z dźwiękami mamy na rehabilitacjach. Z 50 książeczek odziedziczyła Nina po swoim kuzynie. Wszystkie fajne, z wierszykami, bajkami, pokazuje jej na obrazkach np. kotka i za chwilę pytam gdzie jest kotek i pokazuje haha... z grających mamy taką jedną, gdzie trzeba szukać instrumentów, jak już znajdziesz, to instrument zaczyna grać. Właśnie tekturową i Nina ją wczoraj porwała :wściekła/y:1 stronę!!Nie wiem jak ale to zrobiła!

netka ma w domu takie bamboszki wciągane na stopy i z nimi nie ma problemu, ale jak tylko zobaczy buty to zaraz paluchy podgina;D
chyba musi dojrzeć do noszenia butów ten mój kawaler:D

aga dzięki:* spróbuje z tymi masażami a jak nie to przykleje mu pod palce kawałek deseczki żeby nie zaginał hahaha:D <żart>;p

asienka, Aga u nas było podobnie z butami, dopiero od niedawna Młody pozwala sobie włożyć je na stopy i nie podkurcza palców.
dziś idziemy kupić mu jakieś bo robi sie chłodno a on czasami chce spacerować na własnych nóżkach. w skarpetach przecież nie wypada :-)

Netka, Asienka fajne buciki:)

asienka u nas tez mala podkulala palce i wszystkie buty byly be i zaraz zrzucane poki A nie kupil jej adidaskow i nie przekonala sie do czego sluza buciki wzielam mojego brata filipka (zuza uwielbia dzieci) i zaczol specjalnie tupac bucikami i tak przekrecac nogami ze malej sie spodobalo i zaczela go nasladowac i chodzic po calym podwórku (oczywiscie pod paszki:) ) ale wczesniej wogole nie chciala stac na ziemi takze moze jakos uda ci sie malego przekonac:D

reklama
Asienka my tez mamy problem z butamki, tzn adidaski, trampeczki jakos wchodza ale kupilismy ostatnio kozaczki i w sklepie zakladal je P i mu sie udalo, buciki sa2 nr za duze bo stwierdzilam ze rajtki skarpety i bedzie ok. No ale ostatnio ja chcialam mu zalozyc na spacer no i klops, buciki nie weszly;/I teraz nie wiem cozrobic, bo jak mam sietak meczyc to ja dziekuje;/ Netka- super Buciki, ja poszukuje dla mariki bucikow Emu;) U nas fabianem teraz nosi wlasnie albo adidaski albo takie meskie emu:p Skorzane:)

Do góry