reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A ile dni do planowanej @? Ja też miałam biały śluz ale on jest też na @ nie umiem tego odróżnić....
Wszystkie znaki na niebie na to wskazują ;-)
Byłam u gin w 19dc i stwierdziła że owu była.
Podała mi jaki kwas foliowy brać że ma on jakiś tam składnik który dobrze wpływa na płodność. Potem poszukam nazwy to Wam podam.
A wiecie co jest najsmieszniejsze- boję się zatestowac :p

reklama
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, ale czytam Was codziennie. Ostatnia @ była 3 maja. Przyszła w 23 dc gdzie zawsze @ miałam co 28 dni. Bardzo mnie to zestresowalo i postanowiłam wrzucić na luz.....
I wiecie co mam wrażenie, a nawet jestem pewna że tym razem się udało!
Czuje jajniki, do tego chce mi się ciągle spać (w pierwszej ciąży pierwszy trymestr prawie cały przespałam) i do tego dziś pojawila się u mnie biała wydzielona jak w pierwszej ciąży.

Obym tylko się nie mylila!
Trzymam kciuki też i za Was!
Obyś miała rację! [emoji3059]

Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, ale czytam Was codziennie. Ostatnia @ była 3 maja. Przyszła w 23 dc gdzie zawsze @ miałam co 28 dni. Bardzo mnie to zestresowalo i postanowiłam wrzucić na luz.....
Czuje jajniki, do tego chce mi się ciągle spać (w pierwszej ciąży pierwszy trymestr prawie cały przespałam) i do tego dziś pojawila się u mnie biała wydzielona jak w pierwszej ciąży.

Taka pewność? No po zazdrościć tej pewności. Ja też mam przeczucie że się udało ale to się dopiero okaże. Pewnie los mi znowu zdobi psikusa i @ przyjdzie 4 czerwca na 38dc. Choć nadzieja jest że jednak się udało. Trzymam kciuki abyś ujrzała dwie kreski na teście. [emoji110]

A u mnie ok 13.30 troszkę różowego śluzu na papierze i wkladce i cisza, a specjalnie założyłam po tym mowa wkładkę żeby odserwowac. Ja się chyba zalamie a już myślałam że to @ i będę mogła rozkrecic starania, w sumie zacząć bo nie liczę tego bezowocnego czekania na @. Oby w nocy albo jutro się coś zmieniło bo mam dość. Chwilowo chyba dołek łapie :-( po ciul ja te tabsy brałam :-(

To w takim razie nawet nie trzeba trzymać kciuków, tylko czekać na oficjalne info :D

Ja miałam tak samo poprzedni cykl bez owu i tak mi się ciągnęło że szok także doskonale cię rozumiem. Bo też schizowala. A jak @ przyszła to byłam najszczęśliwszą osobą na świecie
A u mnie ok 13.30 troszkę różowego śluzu na papierze i wkladce i cisza, a specjalnie założyłam po tym mowa wkładkę żeby odserwowac. Ja się chyba zalamie a już myślałam że to @ i będę mogła rozkrecic starania, w sumie zacząć bo nie liczę tego bezowocnego czekania na @. Oby w nocy albo jutro się coś zmieniło bo mam dość. Chwilowo chyba dołek łapie :-( po ciul ja te tabsy brałam :-(

Ja nie mam żadnego przeczucia. Dwa razy zaszłam w ciąże akurat wtedy, kiedy byłam zajęta czymś innym i nie skupiałam się na wyczekiwaniu na ciążę. Wiem, ze to typowe ale taka prawda :p Przedostatni cykl przed drugą ciążą byłam pewna, ze zaszłam, wszystko na to wskazywało, ale dostałam okres. Miesiąc później byłam zbyt pochłonięta kupnem domu, żeby w ogóle myśleć o dwóch kreskach. I pojawiły się. Test zrobiłam po 9 dniach spóźnienia[emoji85]
Teraz tez mam mnóstwo rzeczy na głowie, w każdej dziedzinie życia, ale mimo wszystko za bardzo myślę o ciąży, żeby sprawdziła się reguła[emoji85]

Ja w ostatnich miesiącach sluzu nie mialam, a teraz jest taki gęsty jak w pierwszej ciąży. No i jajniki czuje już od kilku dni A wcześniej tak nie mialam. Dziś mam 24dc. Jutro kupię test i zatestuje może w środę.
Znam swój organizm i wiem że to to :-D

reklama
Ja to nic nie czuje.. zupelnie nic.. ale poczekam pare dni z testem.. bo kupie test i mnie rano zaleje to bez sensu.. przeczek moze do konca tygodnia chyba ze biologia sama wszystko zweryfikuje.. ide spac.. bo za duzo mysle..

Dobrej nocy laski..

Do góry