reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Generalnie gdzie nie czytałam to nie ma reguły na to jaki konkretnie ma być śluz ciążowy. Sam fakt, że jest to dużo, a zazwyczaj przed @ była susza świadczy już dobrze ;)

A ja właśnie wszędzie gdzie czytałam, napisane było, ze śluz ciążowy (czy przed okresem) jest gesty, mleczny, ew delikatnie żółtawy[emoji85] dlatego już straciłam nadzieje[emoji22]

Urlop tuż tuż A ja jeszcze nic nie mam zaplanowane, aż dziwne. Musze wziąć dupke w kroki i zacząć coś ogarniać.
A wy już macie zaplanowane urlopy?? :) [emoji295]️

Ja wstępnie zaraz po sesji wyjeżdżam z rodzicami i dziećmi do Krakowa, ale to takie luźne plany.
Mąż za tydzień wyjeżdża na projekt po 2 miesięcznym wolnym, wiec na niego nie liczę :p natomiast jakby udało się coś jeszcze w lecie u niego złapać wolnego (i wiedzieć o tym wcześniej, a nie dzień przed) to może uda nam się wyskoczyć na wycieczkę do Czarnobyla :D

Może się tak zdarzyć, nie mówię, że nie. Nie napisałam, że musi być śluz przed terminem @, tylko, że dobrze wróży, jeżeli się pojawi [emoji6]
Fakt ale znam dziewczyny które miały niska temp bo spadła przed @ I suchość tak jak przed @ A i tak ciaza z tego była tak ze myślę że nie ma reguły na to.

Ja niestety też straciłam nadzieję aczkolwiek póki nie ma @ jest nadzieja

Eh, ja to w ogóle podziwiam siebie, ze jeszcze mam nadzieję po tylu latach[emoji85]

A mnie jeszcze wczoraj dziecko nakręciło. Byłam w kuchni i słyszałam dzikie śmiechy moich rodziców z salonu. Jak przyszłam do nich, okazało się, ze moje młodsze dziecię powiedziało im, ze mam w brzuchu dziewczynkę i chłopca i chłopcu dam na imię Mikołaj. Nie wiem, co to za plotki i w ogóle skąd ona nagle sobie wymyśliła, ze jestem w ciąży (i to z bliźniakami), ale obiecałam wszystkim zebranym, ze jeśli zajdę w ciąże i będzie to chłopiec, to dam mu na imię Mikołaj

Może się tak zdarzyć, nie mówię, że nie. Nie napisałam, że musi być śluz przed terminem @, tylko, że dobrze wróży, jeżeli się pojawi [emoji6]
Tak ja wiem że tak nie napisałaś.

Ale fakt jeśli śluz się pojawia to dobry znak. Szkoda że nie ma chociaz jednego objawu który wystąpi u każdej kobiety która jest w ciąży i będzie oznaczał 100% że ciaza jest. Wtedy by dla każdej z nas by było lepiej [emoji846]

Ale fakt jeśli śluz się pojawia to dobry znak. Szkoda że nie ma chociaz jednego objawu który wystąpi u każdej kobiety która jest w ciąży i będzie oznaczał 100% że ciaza jest. Wtedy by dla każdej z nas by było lepiej [emoji846]
Na przykład ból piersi mógł by być takim wyznacznikiem. Boli - jesteś w ciąży nie boli - nie jesteś;)

reklama

Dokładnie, a tu jak na złość wszystkie objawy ciążowe pokrywają się z objawami okresowymi[emoji85]
Ja w pierwszej ciąży po czasie stwierdziłam, ze chyba bardziej bolały mnie piersi.
W drugiej ciąży w dniu robienia testu strasznie kłuł mnie brzuch, okropnie. I to nie był ból na okres, tylko takie uczucie wbijanej szpili. Ale to był dzień, w którym kupowałam dom, wiec byłam wbita w najmniejsze body wyszczuplające itd, to tez mogło być przyczyną.

Do góry