reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
O mamo, a czemu taki atak padaczki? :o skąd cos takiego moze sie brać? No ale ważne, ze uspokoiłas sie, ze to nie jest nic z cukrem. Trzymam kciuki, zeby ataki były jak najrzadsze, a juz na pewno nie częstsze niz te dwa miesiace!

A w poprzednich cyklach po jakim czasie od pozytywnego testu owu miałaś @? Pamiętaj, ze nigdy nie spóźnia nam sie okres tylko owulacja (opóznienie okresu jest skutkiem opóźnionej owulacji). Faza lutealna jest zawsze taka sama (nie mowie tu oczywiscie o jakichś problemach hormonalnych itd). Wiec jesli wiesz, ile u Ciebie faza lutealna trwa, znasz datę owulacji (zakładajmy, ze wierzymy testom owu), to mozesz co do dnia określić następna @.

Ja ostatnie dni mam mega fazę na czytanie mojego byłego grudniówkowego forum i cały czas czytam o przeróżnych dolegliwościach. Dobrze, ze masz dzis wizytę, bo lepiej niczego nie lekceważyć, ale obawiam sie, ze to juz po prostu ten etap ciazy. A Ty sie tez nie oszczędzasz, wiec i organizm bardziej obciążony. Trzymam kciuki za wizytę!

No i super, ze idziesz do tej lekarki. Zawsze jak ktos spojrzy świeżym okiem, to jest szansa, ze zobaczy cos nowego. Rób badania i czekaj na wizytę. Ja czekam na swoja wizytę do 22.01 :D
Chyba ze starości już.. Ona też mi trochę łysieje na pleckach i on powiedział, że to już będą problemy z przysadką [emoji6] ma już 11 i pół roku, więc by pasowało, że starość się niestety zaczyna [emoji53]

Przywróciili Cię spowrotem bez problemu?

Aaa bo chyba Wam nie napisałam w koncu. Cały czas brakuje mi tego jednego punktu (jestem w trakcie robienia projektu, dzieki któremu mogę ten punkcik zdobyć, ale cieżko jest sie z babka od tego projektu skontaktować i w sumie nawet nie wiem, czy teraz mi go przyjmie) i okazało sie, ze najbardziej to boli babkę z dziekanatu, bo tylko ona robiła mi pod górkę. Prodziekan czy inni wykładowcy maja na to wywalone, a nawet sie cieszą, ze nie załamałam sie, tylko normalnie uczęszczam na zajecia. A babkę z dziekanatu mam w zadzie. Z jej ust poleciał nawet do mnie tekst "no ja na miejscu prodziekana, to bym sie nie zgodziła". A kim Ty raszplo jestes, zeby wydawac zgody czy opinie[emoji23][emoji23][emoji23] generalnie jak najszybciej mam zdobyć ten punkt i tyle

Chyba ze starości już.. Ona też mi trochę łysieje na pleckach i on powiedział, że to już będą problemy z przysadką [emoji6] ma już 11 i pół roku, więc by pasowało, że starość się niestety zaczyna [emoji53]

Teraz to dałaś mi do myślenia, bo moj pies tez miał dwa razy takie dziwne ataki, ale weterynarz po oględzinach twierdził, ze to jednak kręgosłup. A dodatkowo na plecach ma łyse placki, ale to z jakimś zapaleniem skory lekarz skojarzył. Hmmm... No moja ma 15 lat, ale jest psem dużym/bardzo dużym, wiec ostatnio wet mi wyliczył, ze ma około 110 lat przeliczając na ludzkie[emoji85]

Teraz to dałaś mi do myślenia, bo moj pies tez miał dwa razy takie dziwne ataki, ale weterynarz po oględzinach twierdził, ze to jednak kręgosłup. A dodatkowo na plecach ma łyse placki, ale to z jakimś zapaleniem skory lekarz skojarzył. Hmmm... No moja ma 15 lat, ale jest psem dużym/bardzo dużym, wiec ostatnio wet mi wyliczył, ze ma około 110 lat przeliczając na ludzkie[emoji85]
Gratulacje, piękny wiek [emoji3590] ile ja bym dała, żeby moja pożyła przynajmniej tyle...
A na zapalenie coś dostałaś? Zapalenie można wyleczyć przecież. A te ataki jak wyglądały? Jak ufasz swojemu wetowi to może faktycznie tak jest jak mówił i nie ma co gdybać [emoji6]
Ja się pytałam o te jej włosy to powiedział, że to też sprawy przysadkowe i oczywiście możemy próbować wzmocnić włosy, ale kosztem innych narządów. Więc podziękowałam. Wolę łysą, a zdrową [emoji4]

W ogóle w trakcie odpisywania Tobie takie dziwne coś w brzuchu poczułam i nie wiem czy to nie było dziecko [emoji16][emoji4] możliwe to? Dziś 14+6 [emoji848]

@MartaSx trzymam kciuki za wizytę [emoji110]

reklama
Jestem. Wszystko ok. Ten ból wczoraj to prawdopodobnie mała się okrecila główka w dół dlatego tak bolało. 29tc ok 1.5 kg ile cm ma to nie wiem. Mam brać magnez 2 rano, 2 popołudniu i 2 wieczorem. Żelazo raz dziennie i jak mnie będzie bolal brzuch to 2x apap a jak nie pomoże to 2 nospy ewentualnie. Przytyłam 1kg w tym miesiącu a w sumie ok 6. Szyjka twarda zamknięta, wody ok. Wizyta już co 3 tyg. A i badania muszę zrobić na HIV i HBv coś tam z wątroba
IMG_20191022_185223.jpeg

Ostatnia edycja:
Do góry