reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozstępy :((((((((

Przykro mi Osinka, że zaczęły Ci wychodzić :(, ale to potwierdza moją opinię, że te wszystkie kremy....i jak ktoś ma tendencję to niestety. Trzeba mieć nadzieję, że szybko zbledną - ja ostatnio dopiero zoabczyłam cos się dzieje na mojej pupie.... ::) Koszmar!!! Wygląda jakby mnie ktoś pociał nożem... No więc mi też pozostaje taka nadzieja...

reklama
dzięki Kasia za współczucie!
ja sobie kupiłam krem likwidujący rozstępy, a raczej serum z firmy Eveline, ale jest chyba za silne teraz w ciąży, bo strasznie mnie skóra paliła, miałam wrazenie że nawet bobaskowi jest źle - od razu leciałam się kapać i zmywać dziadowstwo z brzucha = spróbuję po ciąży jeszcze raz

No, może faktycznie coś takiego z kwasami, złuszczającego je trochę zmniejszy. Kiedyś chodziłam do kosmetyczki na złuszczanie twarzy po trądziku przy pomocy właśnie kwasów :-)

a mi właśnie koszmarny cellulitis się zrobił!!!!!! a nigdy nie miałam - nie wiem czy to schodzi jakoś :mad: :mad: :mad:

moźe to taki cellulit ciążowy, później sam zejdzie...
jak nie, to będzie ciężko, ale odpowiednia dieta, masaże, kremy i ćwiczenia mogą duzo pomóc, wiem po sobie, w czewrcu05 nie miałam już tego świństwa :mad:

to pocieszające - tylko u mnie z systematycznością kiepsko- szczególnie jesli chodzi o kremy i masaże ;)

no coż- równowaga w przyrodzie musi być zachowana :( ja nie miałam właściwie żadnych dolegliwości przez całą ciążę..ale doprowadziła mnie ona do stanu ogólnego "rozklekotania". Rozstępy i cellullit oczywiście w całej krasie :( choć niektórzy twierdzą, że mogło być gorzej ale to zwykle nie pociesza.
oprócz tego urosło mi całe mnóstwo pieprzyków malutkich i do tego jeszcze wystających nad skórę, co jest szczególnie uciążliwe, bo wszystkim o nie zaczepiam...no i mam przebarwienia na twarzy (wokół ust i na czole). mam nadzieję, że choć część tych atrakcji minie..

kasianka pisze:
no i mam przebarwienia na twarzy (wokół ust i na czole). mam nadzieję, że choć część tych atrakcji minie..

ups
ja też mam przebarwienia, ale policzki i nos. Masz jakis sposób żeby to znikło? Ja na razie próbowałam pilingu i maseczki (nawilżającej) i nic nie dało. :mad:

reklama
Rozstepow nie mam :laugh: (a niczym sie nie smarowalam ani razu- popieram teze Catherinki :) ), za to na biuscie takie pieprzyki mi sie porobily- mam wrazenie, ze jak sie te otoczki powiekszaly to organizm sie pogubil i barwnik sie troche poprzemieszczal- stad te pieprzyki. Troche glupio to wyglada :(
Ale poza tym cialko ok :) ;D

Do góry