reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozstępy :((((((((

reklama
kasianka pisze:
no coż- równowaga w przyrodzie musi być zachowana :( ja nie miałam właściwie żadnych dolegliwości przez całą ciążę..ale doprowadziła mnie ona do stanu ogólnego "rozklekotania". Rozstępy i cellullit oczywiście w całej krasie :( choć niektórzy twierdzą, że mogło być gorzej ale to zwykle nie pociesza.
oprócz tego urosło mi całe mnóstwo pieprzyków malutkich i do tego jeszcze wystających nad skórę, co jest szczególnie uciążliwe, bo wszystkim o nie zaczepiam...no i mam przebarwienia na twarzy (wokół ust i na czole). mam nadzieję, że choć część tych atrakcji minie..

Kasianka, to jak i u mnie! całą ciążę cisza, spokój, jedynie problemy z kolanem, do 7 miesiąca praktycznie nie miałam brzucha, latałam, wszystko robiłam, a teraz?? paskudne rozstępy i cellulit na udach :mad:
najgorsze, że rozstępy zrobiły mi się na podbrzuszu, skóra w tym miejscu koszmarnie mnie boli, to jest takie uczucie jakbym miała tam ranę albo mega poparzenie :( nawet majtki mnie uwieraja, a mam bardzo luźne i opusczone najniżej jak się da :(

Anian, zapomniałam, że na nosie też mam przebrawienia. Gdzieś wyczytałam że to znika po jakimś czasie samo. Moja mama też miała w każdej ciąży i jej znikło.. myślę, że żadne "powierzchowne" kosmetyki na to nie działają :(

Aniam/b], no to z tego wynika że mój organizm się totalnie pogubił, bo pieprzyki się rozlazły na całej mojej 180-centymetrowej wysokości ;D

Zuzia24, też się zastanawiam czy jest jakiś sposób ale wydaje  mi się że jedyny to po prostu chirurgiczne usunięcie. W moim przpadku łatwiej byłoby ze mnie sciągnąć całą skórę :laugh: choć te największe i w miejscach strategicznych chyba będę musiała kiedyś wyciąć bo to niebezpieczne:(

Osinka, ja tam nisko to nawet nie widzę :) i wolę nie zaglądać...i jeszcze do tego wszystkiego chciałam się tam ogolić "na próbę" tak całkowicie no i...dostałam okropnego uczulenia :mad: :mad: nie wiem jak sobie z tym poradzić. same nieszczęścia ostatnio ;) mam nadzieję, że za chwilę o wszystkim zapomnę..

oj ja pieprszyków z dnia na dzień mam coraz więcej...

kilka już miałąm usuwanych ze względów medycznych

kasianka pisze:
Osinka, ja tam nisko to nawet nie widzę :) i wolę nie zaglądać...i jeszcze do tego wszystkiego chciałam się tam ogolić "na próbę" tak całkowicie no i...dostałam okropnego uczulenia :mad: :mad: nie wiem jak sobie z tym poradzić. same nieszczęścia ostatnio ;) mam nadzieję, że za chwilę o wszystkim zapomnę..

Kasianka, ja sobie kupiłam krem do depilacji miejsc szczególnie delikatnych - 9w1 z firmy Eveline, kosztował jakieś 8zl i jest rewelacyjny!
posmarowałam swoje miejsce intymne ;) i po 5 minutach nie było sladu po włoskach! zrobiłam to w czwartek, dopiero teraz mi odrastają takie mini, sa miękkie, w niedzielę 26 zrobię powtórkę ;)
skórę miałam aksamitną, zero uczulenia

no to chyba muszę spróbować osinka.. bo się boję że to się skończy jakąś infekcją.. i boli jak cholera. nie mówiąc już o tym że żadna bielizna nie jest wystarczająco delikatna, żeby mnie nie uwierała...

Kasianka, na wszelki wypadek zrób test na zgięciu łokcia, ja się posmarowałam, nie wyszło mi uczulenie, więc zadziałałam i jest ok
współczuję problemów z goleniem!!! ja po zwykłej maszynce miałabym to samo! :(

reklama
Osinka, też pomyślałam że najpierw muszę zrobić test :( no i dostać gdzieś taki delikatny krem bo mój grześ jest kompletnie bezużyteczny jeśli nie dostanie opakowania na wzór ;D Wczoraj np. prosiłam żeby mi kupił płyn do higieny intymnej z korą dębu- ale nie było. dzisiaj rano budzi mnie telefon "jaki ten szampon miał być kochanie ??? orzechowy?? bo nie moge znaleźć.." ;D ;D

Do góry