reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

parujące Mamusie, czy dodajecie do zupek odrobinę soli? ja daję kilka kryształków morskiej, ale nie wiem czy powinnam. i jakieś zioła, a jeśli, to jakie?

no i pytanie o jabłuszko pierwsze mam - czy mogę je sparować ze skórką, powiedzmy sparzoną najpierw? w skórce podobno dobre rzeczy są, ale może się mylę...
a chrupka kukurydzianego też dostanie, jak 5 miesięcy skończy :tak: tylko czy do niego wypadałoby mieć już jakiegoś zęba, albo dwa? ;)

k8 a gdzie te kaszki babydream kupiłaś niemieckie? online czy w sklepie zwykłym?

reklama
A ja ściągnęłam w końcu z aparatu zdjęcia z trzech tygodni wstecz, chcę wrzucać zdjęcia chrupkowe, a tu widzę chrupkowo dzisiaj :-D. No to i my się pokazujemy. Tymek dostał z okazji szóstego miesiąca :-p.
11012013 chrupek 1.jpg
11012013 chrupek 2.jpg
Przy pierwszej degustacji wciągnął 4 i mało było :-). Jak byliśmy na zakupach nie było takich bez soli, więc dostał z solą :dry:, ale następnym razem poszukam lepiej zaopatrzonego sklepu :-p. Na razie zjadł ich w sumie kilkanaście - nic mu nie będzie :-p. Wszystko wokół radośnie uklejone tymi chrupkami :-D. Następnym krokiem będzie biszkopt a potem piętka z chleba :-D.
A co do rozpuszczania się chrupków - czasem zanim się rozpuszczą zdążą się przykleić np. do podniebienia. Nam się już tak raz zdarzyło. Biedny Tymek nie wiedział co robić. Odruch wymiotny uruchomiony, a nic nie dawał :-D.
Katjusza, mały bóbr Ci rośnie :-D. U nas też takie hece - mój Bober gryzie szczebelki, a nawet zaczął się na nich podciągać do góry. Wystawia sobie nogę za szczebelki i leży zadowolony:
11012013 lozeczko.jpg

Ja mam kolejne "odkrycie" za sobą. Kupiłam w Auchan obiadki Hamanki. Nie wiem co to to, Czeskie coś. Ale Tymek zachwycony bukietem z jarzyn z ziemniaczkiem i kurczakiem :tak:.

Ostatnia edycja:
weronkazz zęby nie potrzebne. Maksowi wyrosły w 10 miesiącu zanim wyrosły to kotlety już bez zębów jadł :-D
Ja soli nie dodaję, na razie nic nie dodaję ale będę wszystko, czarnuszkę, zioła prowansalskie, majeranek, bazylię zalezy do czego

Doszły czeskie kaszki jak wstanie z taty klaty to będzie degustacja :)

parujące Mamusie, czy dodajecie do zupek odrobinę soli? ja daję kilka kryształków morskiej, ale nie wiem czy powinnam. i jakieś zioła, a jeśli, to jakie?

no i pytanie o jabłuszko pierwsze mam - czy mogę je sparować ze skórką, powiedzmy sparzoną najpierw? w skórce podobno dobre rzeczy są, ale może się mylę...
a chrupka kukurydzianego też dostanie, jak 5 miesięcy skończy :tak: tylko czy do niego wypadałoby mieć już jakiegoś zęba, albo dwa? ;)

k8 a gdzie te kaszki babydream kupiłaś niemieckie? online czy w sklepie zwykłym?

W stacjonarnym Rossmanie kupiłam :)
A sól daję, też w maleńkich ilościach :) Polecam kminek mielony - na wzdęcia, do brokułów, kalafiora, brukselki :) Tymianek do ziemniaczka, cynamon do jabłuszka i do wszystkiego obowiązkowo imbir i curcuma. Imbir działa rozgrzewająco i antybakteryjnie, taki naturalny antybiotyk :) Curcuma - antyrakowa :)
Ja do mięska będę jeszcze dawała odrobinę czosnku :P też profilaktycznie, na przeziębienie :)

K8 porównała mi lekarka w poniedziałek skład hipp i tego rosmanowskiego i jednak mówiła, żeby tylko jedno karmienie z niego zrobić bo hipp lepszy o probiotyki, prebiotyki i lcpuffa. To podobno istotne skladniki a rossman ich nie ma a kaszki podaję i są super.

Ja nie mam pomysłu na tą moją Gapkę. Wasze dzieci łądnie jedzą,a Kac ewentualnie zje trochę jabłka i tyle. Dziś najpierw zrobiłam drugie podejście z ziemniakiem i dynią + trochę mojego mleka- nie smakowało i miał odruch wymiotny, później zupka (marchewka, ziemniak, kalafior, groszek)- to samo, rano zrobiłam kleik kukurydziany z jabłuszkiem i też mu się nie podobało. Je tylko moje mleko, a i to ostatnio mniej chętnie.

I w kupce zaobserwowałam pasma śluzu w kolorze kupki- zanim rozszerzałam dietę też tak bywało, ale ładnie przybiera, nie marudzi,więc się nie martwiłam. Czy teraz też się nie martwić?

Planuję kupić kaszki wieloziatniste lub orkiszowe- kupić bezmleczne i robić na tym mm, z którym już miał do czynienia? Czy jak kipię mleczne z humany to też będzie ok?

k8 też porównywałam z humaną i to jest to samo. My na hippie i on ma bogatszy skład i jedno karmienie na rossmanie. Mamy 3 karmienia, za miesiąc zrobię dwa na rosmanie

gorgusia ale te co podałaś to glutenowe jeszcze nie możnA

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry