reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
A ja tam jednak wole zwykły parowar :) i zwykły blender . Robie wszystko na raz i blenduje. Szkoda tylko ze moje dziecko jeszcze tego nie potrafi docenic :> i wcina królika z BoboVity :/

Dałam Anieli chrupki, ale nie wiem, czy jej coś do żołądka wpadło. Sądząc po tym, jak wyglądała, to chyba niewiele ;P
Gdybym kazała jej jeść tą całą metodą BLW, to by mi chyba z głodu padła :D

Gorgusia ja uwazam ze u Naszych dzieci problem z kupkami to nie wina za malej ilosci blonnika tylko niedojrzałości ukladu pokarmowego. ja bym tego swojemu dziecku nie podala... Moze sprobuj zmienic mm ?

U nas też kupy dużo gęstsze i czasem jakieś małe bobki się trafiają, od kiedy wprowadziłam stałe pokarmy. Ja bym raczej szła w jakieś owoce typu jabłka, śliwki i np. kasze do obiadu. Więcej picia, o ile dzieci nie są na piersi. Mniej ryżu i marchewki. O i to tyle, musi się organizm przyzwyczaić.

reklama
Dobra dziewczyny, kupiłam tego Aventa...Jestem w stresie bo wydałam na niego ostatnią kasę, do końca miesiąca musimy srogo pasa zacisnąć, a jakoś mam obawy czy się sprawdzi w konfiguracji z moim beztalenciem:no: No nic mam nadzieję, że tak. Może dzisiaj przyjdzie...
Powiedzcie proszę jeszcze jak jest z mrożonymi warzywami? Bo kupiłam kilka paczek, jeszcze jak myślałam o gotowaniu w garnuszku i nie wiem czy mi się na coś przydadzą? Można je parować w tym Avencie? Któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tej materii?

A z innej beczki, Mania dalej odmawia przyjmowania płynów, ale za to wsuwa "zupki" Bobovity, byleby miały marchewkę:tak: Liczę, że moje dania też jej podejdą:-p

Z inspiracji ewy dałam jej też chrupka. Pochłonęła w tempie błyskawicznym i domagała się jeszcze. Nawet "okruszki" z paluchów wylizała:szok: Może o tym całym BLW warto jednak pomyśleć, jak usiądzie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry