reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
[SUB]A ja nie gotuje na parze tylko w garnuszku na wodzie źródlanej i potem miksuje. nie dokopalam sie jeszcze do parowaru poza tym gotowane tez moze byc przeciez.
a tego aventa to sobie odpuszcze bo jak mam parowar i blender to juz przesada by byla takie 2w1 dla wygodnictwa kupowac.
poza tym ja lubie pichcenie zupek w garnuszku
z owocow my narazie tylko jablko i to zawsze na podwieczorek okolo 18.
dzisiaj byla zupa buraczkowa na obiad jadl az mu sie uszy trzęsły
jutro wrzucę do niej łyżeczkę kaszy manny

[/SUB]

my też nie kupujemy tego sprzęciora, chociaż super sprawa, ale mamy siekacz(taka końcówka do miksera) działa dobrze, więc to będziemy uzywać; na razie na słoiczki
ach jedziemy, ale to się nie opłaca; ostatnie kupiłam dziś słoiczki i zaczne robić sama, bo sąsiadka od męża, ma jeszcze swoje dynie, za 13 zł kupimy duzą dyne i narobie chyba ze 20 słoiczków, będzie na razie jadła dynie, zemniaczka, marchewke do wiosny

no i od jutra zacznę tę ekspozycie na gluten, jeszcze tego nie rozumiem, ale jak warto to zrobić i Wy robicie to ja się przyłączam

Ostatnia edycja:
Pierwszy raz dziś Drobina nie zjadła całej wielkiej porcji obiadku! :D Ale mięso jej dałam. Dość dużo. I chyba ją przytkało wreszcie ;) Wytrzymała na tym obiedzie 4 godziny :)

A my dzis papka z 1 ziemniaka 2 malych marchewek kawalka pietruszki I rozyczki brokula.Dodalam jej maselko I wode z parowania. Wciagnela 150g - rekord. Ale smaczne bylo bo sama probowalam :)

Czy Wasze dziecki tez pod koniec jedzenia traca zainteresowanie wytracaja lyzeczke, rozgladaja sie itp ? Ja po tym poznaje ze juz koniec jedzenia

Lewej, Tymek robi dokladnie tak samo, rozglada sie odpycha lyzeczke albo tak specyficznie mruczy ale to nie z zadowolenia

Na jutro mam jeszcze porcje marchewki ale od srody chcialabym mu cos do tej marchewki dodac. Co polecacie? Ziemniaka, pietruszke? A moze marchewka jablko? Chcialabym go w koncu do tego jablka przekonac, zeby go troche przeczyscilo. Juz sama nie wiem. Pomysle jutro.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry