reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Aia ja mrożoną dynię paruję, za radą dziewczyn bez rozmrażania, tylko potem wody jest dużo więc trochę odlewam.

a tolka dziś zrobiła szatańską kupę. czarną, a w środku buraczkową. to po buraczkach właśnie. podobno takie mogą być. mogą? ;)

reklama
Dziewczyny dziecięce jelita nie trawią jeszcze całkowicie.. Dlatego to normalne, że to co dziecko zje jest potem w kupie.

Ja zmieniam taktykę, podaje teraz owoc jako deserek koło 16, bo z sinlackiem to dla niej za dużo i mi nie zjada.

asia to tak samo jak my, w kaszce nie wchodzi, bo za dużo się robi:tak: Ja ostatnio podaję owoce dwa razy dziennie, po obiadku, koło 14 i po mleczku koło 17. To drugie niejako wymuszone naszym obiadem, bo "sadzamy" Manitę z nami przy stole i razem zajadamy ;-)

No I my zmiana taktyki :) na sniadanko porcja kaszki ryzowej z kilkoma 3-4 lyzeczkami gruszki Babydreama :) wsunela aż milo. No I na obiadek dam dzis wiecej bo wczoraj po 125g po godzinie wolala cycka ;) glodomorek moj.

Asiu A ile Ula zjada sinlacu ? Tak jak na opakowaniu napisane ?

aia no to dzialaj :)

a ja probuje kupic mięso krolicze bo w mojej okolicy trudno dostać...jeden facet ma mi dac dzis odpowiedz , mam nadzieje ze sie uda

Lewek my też na sinlacu jedziemy i robię jej mniej więcej połowę porcji - 3 i pół łyżki na 60 ml wody, dodaję z 60 ml jabłuszka i zjada prawie wszystko, czyli jakieś 120-150 na śniadanie

Ewa, Lewek- Kacper jest tylko na cycu w tym momencie. Bardzo rzadko zdarzy mi się podać mu mm. Dużo pije, je śliwki, jabłka. Dziś znowu bez jedzenia od 5. Tylko pół słoiczka śliwek mu dałam i zjadł całkiem chętnie, ale o mleku nie ma mowy. Ale się nie martwię. Zjada mleko przed drzemami, spaniem nocnym i w nocy i ponad 700ml samego mleka wychodzi. Widać nie jest tak głodny jak wcześniej. A brzuszek w końcu się przyzwyczai.

reklama
Gorgusia ja bym nie podała. Po pierwsze jest to produkt medyczny i należy się z lekarzem skonsultowac po drugie dla dzieci po 12 miesiącu. Lewek ma rację te zaparcia przejdą jak układ pokarmowy dojrzeje. Dawaj strasznie dużo pić i śliwki. Do picia spróbuj sok z jabłek (przez ciebie wycisnięty) dziala cuda. maks też był zaparciowcem, przeszło samo. nie podawaj kaszek ani kleików ryżowych, unikaj gotowanej marchewki za to ziemniaka dużo podawaj

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry