reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Po dzisiejsze nocy nie mam wątpliwości, że starcza jej mleka. Zjadła o 18 cyca bo już padała więc ją wcześniej wykąpaliśmy. Po seansie mamy z Na Wspólnej wstała i się zaczęło. Ja pierdykam, nogi wystawały z każdej strony łóżeczka, w pewnym momencie zapełzła na wstecznym pod przewijak, ja wchodzę przerażona gdzie dziecko, a ona pod przewijakiem i pod kołdrą się zakopała. Wzięliśmy na łóżko bo pracowaliśmy, M mi ja turlał na moją stronę bo ma nowy baaardzo drogi komputer do obliczeń wytrzymałościowych, a mój to może niszczyć:no:, no to już prawie wyrwała jeden klawisz jak waliła w klawiaturę i dłubała:-D No i doznania dźwiękowe bezcenne, te krzyki, rzucanie się w te i na zad, takie ruszanie korpusem jakby kopulowała, przez seanse 5 min nos stop. Wiem, że off topic więc do sedna, jak się zmęczyła to o 22 znów cyc, potem jeszcze 3 razy w nocy cyc! To na pewno skok;-)

reklama
Asia a co masz wątpliwości czy cyca.masz wystarczająco ? Cyc w tym Wieku na zadanie i ew. Max 3 inne posilki. U mnie sa 4 cyce(Hehe) takze mysle ze wystarczajaco zważywszy na to ze raczej większość cycowych Dzieci same sobie regulują ilość karmien i mleka. Dzieci butelkowe w tym okresie powinny miec minimum 2 posilki z mm :) Ja tam sie nie martwie

K8 Nie oszczędzaj Fifka i daj mu to tarte jablko zobaczysz jak wsunie :) A jak bedzie mial kolke to juz mu nie dasz. Tyle witamin przeciez w jablku mi tam byłoby szkoda nie dac :)

Kakarolina ja tez czasami gotuje w ramach oszczędności na elektryczności bo mamy kuchenke gazowa :) Fakt łatwiej takie gotowane sie blenduje ale w porownaniu z parowanym to pewnie ma mniej witaminek niestety :-/ Ale moim Skromnym zdaniem jak ktos nie ma ani parowaru ani blendera to lepszym rozwiazaniem jest kupienie normalnego parowaru za ok 150zl dla calej rodZiny i blendera za 100 i sprzęt na przyszłość sie przyda na 100% Co nie zmienia ze Avent jest fajny ale znalazlam niemiecki odpowiednik tego urządzenia za 170zl.... firmy Kinderkraft.

A u Lilci kupki Sie wyrownaly juz robi o stalych porach tzn rano po przebudzeniu i potem po sniadanku . Wczoraj dostala kawaleczek indyka do obiadku , odkurzyla wszystko 200g a potem nie jadla 5h... ;D

Czy zaczynacie niedlugo podawanie zoltka jaja ? Bo ja sie zastanawiam do ktorego posilku dodam, chyba do obiadu co ?

Lewek, tak - my jakoś w przyszłym tygodniu z jajkiem ruszymy, bo w pon. pół roku stuka. W połówki się nie bawię. Będzie całe żółto do obiadu 2 razy w tygodniu.

Zrobiłam Drobinie na weekend obiadki z jaglanką. Ekstra jest ta kasza!
Zastanawiam się, czy by jej nie miksować z jakimiś owocami i mm i podawać jakoś kaszkę wieczorem...

Ewa no śmieszne jest to pol zoltka ;Dmy zaczynamy za 2 tyg dopiero. Ja to tak srednio jajka lubie wiec Kluska mozliwe ze tez nie polubi i tak intensywnie mysle w czym to jajko ukryje . Nawet czytałam o budyniu z zoltka jaja po 6tym miesiacu .

A jaglana super, musze zamowic.

A ja najbardziej lubię pęczak, to kiedy można?
U nas dziś bida pod koniec tyg, mam tylko mrożoną dynię i brokuła, z racji, że Kulka nie lubi brokuła to dziś sama dynia. No nic dziś dostawa w eco sklepie to wezmę wszytko co rzucą:-D

U nas wczoraj Tymek oprotestował jedzenie łyżeczką. Przy obiadku się krzywił i zjadł pół małego słoiczka, wieczorem kaszki też za bardzo nie chciał i zjadł tylko 60ml. Za to cyca ciągnął pięknie. Zobaczymy dzisiaj jak to będzie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry