reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Koncia - ja bym na twoim miejscu chyba poszukała dobrego pediatry od dzieci z problemami alergicznymi (niekoniecznie w przychodni na NFZ) i pod jego ścisła kontrolą wprowadzała kolejne produkty.

reklama
U nas królik w potrawce został przyjęty "omniom mniom" :-) Co prawda tylko 1/3 słoiczka, ale to już coś na nas. po godzinie dopił mleczko (110) i... zwymiotował wszystko. Głupia matka chciała przekarmić dziecko:-(
Koncia- Vetka ma rację, i Maks będzie się męczyc i Ty też. Powodzenia i ZERO alergii życzę!:-)

poszukałam opinii w internecie i znalazłam bardzo dobrego pediatrę/alergologa, który ma umowę z NFZ :) także będę dzwoniła.

Widzę, że niektóre dzieciaczki z rezerwa podchodzą do nowości w diecie. Moja Mała wszystko wsuwa. Wczoraj pierwszy raz był łosoś. Chciałam ostrożnie dać pół dużego słoiczka, ale skończyło się na całym i jeszcze by jadła! A kiedy przechodzicie na mleko następne?

Koncia powodzenia!! Oby lekarz pomógł Maksiowi w poznawaniu nowych smaków :*
Alamiqa my akurat mamy NAN (może to zależy of firmy?) i po pół roku, czyli już za chwilę zaczniemy 2, choć i tak tylko 1 butla, bo reszta to cycuś :)

A ja nakarmiłam dzisiaj Jasia przed 7 rano, potem po zabawie był soczek i 2,5h drzemki, o 12ej obiadek - cały słoiczek i trochę herbatki, a cycuś dopiero o 14ej :O Takiej przerwy jeszcze nie mieliśmy.. Teraz dopiero około 17ej owocki i cycuś.. Po kąpieli butla.. Wyjdzie, że nakarmię go dzisiaj tylko 3 razy, ale za to w nocy to wisi non stop i nadrabia ;)

Alamiqa, my jak malinaa, przejdziemy na dwójkę po skończeniu 6 miesięcy. heh, w końcu będzie można jakieś promocje na mleko wyłapywać ;-)

Koncia
, oby lekarz w końcu pomógł wam dojść do ładu z tym jedzeniem!

reklama
Do góry