Ewkasp
Ja kisiel robię : odmierzam 150ml przecieru marchwiowo-owocowego albo soku, wlewam do rondelka i dodaję do tego łyżeczkę od herbaty mąki ziemniaczanej, mieszam dokładnie z zimnym sokiem by nie było grudek i zagotuje ciągle mieszając aż zgęstnieje i jest kisiel.
Budyń : odmierzamy 150ml wody, ćwierć z tego wlewamy do szklanki resztę wlewamy do rondelka i zagotujemy, do tej szklanki z odrobiną wody wsypujemy łyżeczkę od herbaty mąki ziemniaczanej i żółtko,mieszamy i dodajemy do gotującej się wody w rondelku ciągle mieszając by nie było grudek. Jak zgęstnieje odstawiamy z ognia i wsypujemy 5 miarek mleka modyfikowanego i mieszamy do rozpuszczenia mleka modyfikowanego. Będzie pysznie smakować jeśli do zrobionego budyniu dodamy jakiś owoc zmiksowany (banana albo gruszkę albo co tam innego dobrego).
Julia Ja robię już jajecznicę z całych jajek przepiórczych bo podobno mniej alergizują , jak na razie żadnej reakcji nie było
Magula Jeśli chodzi o kanapki to ja odcinam skórkę później gotową już kroję na kawałeczki , tak podaję i mały sobie świetnie radzi a ma dwa ząbki bo trzeci jeszcze w drodze
Obiad jeszcze jednodaniowy bo nie ma szans żeby dwa dania zjadł po za tym w tym schemacie który dostałam od mojej Pani doktor dwudaniowy jest dopiero po 10 miesiącu i tego się trzymam
Ola jakby chlebek skropić/posmarować oliwą z oliwek ? Świetnie pasuje do chleba i gdzieś czytałam że można właśnie przy skazie zamiast masła
Malina u nas to samo z grudkami teraz mu górna jedynka wychodzi i wszystko muszę na papkę miksować bo inaczej nie zje