reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Ja jak narazie nie zauwazylam,aby Dominik mial sprawniejsza jedno raczke.Ogolnie bawi sie dwoma,grzechotki przeklada z raczki do raczki i bawi sie obiema.Zabawki staram mu sie podawac do prawej raczki,ale po jakims czasie zawsze laduje w lewej i tak na zmiane:-).

U nas jest to samo. Kubuniek jest oburączny ;-) Teraz siedzi w foteliku (niezły sprzęcior i do samochodu i do domu :-) ) i się bawi pieluchą i gapi się na mnie swoimi wielkimi oczkami...Ślicznie sie uśmiecha :-) A co do nowych umiejętności..Mój Kubczens jeszcze się nie turla, ale tak wygina śmiało ciało,że mostki i inne cuda mu wychodzą rewelacyjnie...i ciągle wkłada łapki do buzi i robi inne rzeczy typowe dla niemowlaków w jeg wieku:eek: . Zaczyna mu ząbek rosnąć..I to też nie jest ani jedynka dolna,ani górna..to lewy kieł (potomek wampirów??:szok: )

reklama
Witek na początku też wszystko łapał lewą rączką, ale zaczęliśmy wszystko dawać mu do prawej i teraz też się wyrównało. Łapie wszystko obiema rączkami, przekłada sobie zabawki z jednej rączki do drugiej. Zauważyłam już mały postęp w jego obracaniu się. Kładę go na kocu na podłodze lub na kolorowej pościeli na tapczanie i kładę zabawki na tyle daleko, że musi się przekręcić na boczek by ją złapać i to skutkuje :tak::-D Na macie edukacyjnej jakoś tego nie chciał robić. Ale na brzuchu ewidentnie szybko się denerwuje i zaraz płacze, albo wręcz ulewa mu się z buźki, mimo że jadł 2 godziny wcześniej :baffled:
Niestety ostatnio to co chwilę go przebieram, bo zaraz po zjedzeniu żygnie sobie (wczoraj zwymiotował na siebie i na tatusia ;-)), albo tak się ślini, że mokry jest śliniak i wszystko pod nim :szok::-(

Monia moze skonsultuj się z pediatrą i daj mu mleko dla niemowląt ulewających? Zuzce podawałam Bebiko Omneo i Nan AR. Oba to straszne świństwa w smaku, ale za smakami naszych maluszków nie nadążysz. Zuza tak polubiła gęste mleko, ze teraz zwykłym pluje na odleglość i muszę jej zagęszczać Nutritonem. Inaczej nie zje.

Amelcia potrafi przekręcić się z plecków na brzuszek i tak sobie poleguje :) bo wrócić nie potrafi...hehe, chwyta pięknie zabawki śmieje się ciągle :) :tak: taka z niej radość płynie ;) no i gada po swojemu gdy tylko nie śpi i kwiczy z radości ;) komedia :laugh2:

Moje dziecko potrzebowalo niecalych 2 minut zeby zmienic pozycje o 90 stopni. :szok:
Spi z nami na rogowce i po porannym karmieniu o 5 polozylam Go normalnie i wstalam umyc butle i siku przychodze a moj bobas lezy w poprzek lozka. Normalnie szok.
Ale najlepsze bylo to, ze jak sie obudzilam o 9, to lezal prawie kolo mnie, wiec mial do pokonania okolo metra. Skubany. Pomalu strach bedzie z nim spac, chyba bede musiala Go dawac od sciany, bo ryzyko ze mi sie tak przesunie, ze spadnie. :baffled:

No..dzisiaj Kubus się tak wychylił z fotelkia,gdy go karmiłam,że fiknał do przodu :szok: :szok: Ale się najadłam strachu..Na szczęście nie ma guza,tylko dwa otarcia na czółku..MAło co zawału nie dostałam..No,ale jak to z nim bywa,po 5 minutach znowu się śmiał..:eek: :eek:

Pamiętacie dziewczyny jak się martwiłam, że mój Filippo nie chce się przekręcać na boczki. Poćwiczyliśmy trochę i już nie ma z tym problemów. Tylko, że śmiać mi się chce bo jedyne miejsca, które mu odpowiadają do ćwiczeń to przewijak i wózek.

Dziewczyny normalnie w szoku jestem Oliwia zaczyna pierwsze proby mowienia
Laczy usta i probuje wydmuchiwac przez nie powietrze narazie wychodzi jej mmmm i pppp pluje przy tym niesamowicie
a co do postepow fizycznych rosnie mi leniuch, glowki na brzuchu nie podnosi, przewracac sie nawet na bok nie chce i wogole leniwa jakas :p

reklama
Dominik ostatnio robi mi lodki,jednoczesnie podnosi glowe i nogi:-D.Troche jest przy tym zabawy zwlaszcza jak kombinuje zeby sie podnies.Ostatnio nie pasuje mu lezenie najlepiej by siedzial u kogos na kolanach i obserwowal:tak:.

Do góry