reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaczków

My niestety mamy taką od góry ładowaną... to nie ma co oglądać :(
no ale przynajmniej nie da się przeprogramować - trzeba by było na nią wejść ;)

reklama
U nas na Igora pralka nie działa, za to szafka z chemią jak najbardziej, a w kuchni kuchenka gazowa brrrrrr.
Na szczęście kurka nie odkręci bo jest z blokadą.

Igor jest teraz na etapie zamykania się w różnych pomieszczeniach, lubi bawić się w otwieranie i zamykanie drzwi, obok żadnych drzwi nie przejdzie obojętnie.

U nas na topie są schody. Jak tylko zobaczy biegnie na nie. W domu, na spacerze i góra dół ... Pralka go za bardzo nie kręci, drzwi owszem uwielbia otwierać i chować się za nie :) A do łazienki zamykanie nic nie da bo mamy przesuwne i już 4 miesiące temu nauczył się je otwierać:)
Chodzenie już całkiem pewne się zrobiło - teraz przenosi rózne rzeczy z punktu a do punktu b ( wreszcie można bo na czterech było ciężko :)) no i chodzimy non stop wózek poszedł w odstawkę :)

U nas ostatnio Ania zasypia na naszym łóżku z tatusiem u boku. Tęskni za tatą, jak jest w pracy i tylko on może ją uśpić. Ale nie narzekamy.

Jak jesteśmy na spacerze to trzeba cały czas jechać albo pozwolić jej chodzić, bo krzyczy, że jej się nudzi. Papuguje po nas coraz więcej słów.

Róza zrobiła najwięcej 10 kroków-boi sie strasznie chodzi "swobodnie"jak trzyma misia albo kartke i myśli ze idze trzymając sie jak sie zorientuje to jest klękanie na kolanka...ale 10 ktoków bez oszukiwania było
a właśnie ile mówia wasze dzecii co umieją poza chodzeniem
bo ja mu mojej przyuważyłam chwyt pensetowy ale niejest to czeste

Dziś rano Maks ułożył całą wieżę z klocków ( taką IKEA | Zabawki dla małych dzieci | 12+ miesięcy | MULA | Układanka) od dawna próbował ale dopiero dziś udało mu się trafić.
Wczoraj poszłam z nim na spacer bez wózka bo cały dzień lało, ale skubany chciał tylko po kałużach chodzić :) i bardzo mu się to podobało (chodzenie już mamy całkiem pewne na czworaka już nie schodzi)
no i wydaję mi się że mówi na psy GA (dziadków pies nazywa się iga) z początku myślałam że tylko na tego ale wczoraj na tym spacerku zauważyłam że na wszystkie tak woła (a może mi się wydaję może to za wcześnie na taki przejaw mądrości:))
luiza zazdroszczę tych ząbków u nas dalej 4 a chciałabym już byc spokojna że pogryzie cos większego.

reklama
Luiza gratulujemy kolejnego ząbka. U nas na razie 6 :-)
kakakarolina super, że Maks już sam śmiga:-) A z psem to myślę, że to jednak przejaw mądrości. Szymon jak jeszcze nie bardzo "gadał" na psa teściów wołał "ee", a oni to podłapali i kazali Szymonowi wołać e (mimo,że powtarzałam,że to pies a nie e) i Szymon jak tylko widzi psa to krzyczy "eee"

Do góry