reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

u mnie to samo, od jakichs dwoch tygodni marudzi, slina leci litrami z buzi, raczki cale pakuje. zeby ida jak nic, ale dziasla nie zmienione.
anila ja mam ta zyrafke i naprawde pomaga, latwo mu ja zlapac i wpakowac do buzi, gryzaczka nie potrafi ugryzc.
moja siostra tez mi polecala ten dentinox.

reklama
u nas tez masakra z zebami przewaznie wieczorem zaczyna mi wyc choc w ciagu dnia nie powiem zeby nie wyła ale lepsze robi ku mojemu zdziwieniu bierze ibie raczki do buzi i krzyczy z całej siły taka agresje pokazuje :szok::szok::szok: byłam w szoku za pierwszym razem skad takie cos umie i dalej nie wiem normalnie wściekłe dziecko mama :baffled::-D
smaruje dentoxin czy jakos tak ale dzis mi nie pozwoliła włozyc palca do buzi a przez ostanie dni sama otwierała i mruczałą jak msowałąm zelem
xs gryziakiem tt zjezdziłąm całę miasto ale rewelacji nie ma woli smoczek
dzis to miałąm płacz z 15 minut nie mogłąm uspokojic czekałąm az tesciowa wpadnie co ja dziecku robie

anila - no niestety kupiłam w razie czego Cagel, ale ma nadzieję, że Camilia pomoże:-D a czy Wasze dzieciaczki prężą się jak struna i wypinają tyłek do góry w tym płaczu? Bo mój tak robi i nie wiem czy to brzuch go boli, czy to właśnie na ząbki.

Jeżeli aż tak ją to boli to warto może zakupić paracetamol w czopkach i dawać w najgorszym okresie dnia. albo przed nocą Jak tam uważasz, że będzie lepiej. Albo zapytać lekarza o receptę na Viburcol N. może to siła sugestii ale Michałowi pomagał...

Witajcie podczytuję WAs namiętnie, ale jakos odpisac mi zawsze brakło czasu :baffled: Moja Hana ma już dwa zęby :-) Ogólnie smarowalismy dentinoxem, jednak niektóre dzieci są jakby uczulode na kodeine zawarta w tych lekach i dostają szału, wtedy dobre są krople Camille czy jakoś tak. U nas przy duzych bólach podawalismy jeszcze ibum i zimne mleko :sorry: ciepłe podrażniało.
Pscólka, wydaje mi się, że Szymusiowi dolega raczej brzuch, wiedz jednak, że przy zębach tez może boleć.

Jessuuu mi się dzisiaj tak Franek darł, że szok i podejrzewam zęby ale nic nie widać, smaruje mu dentinoxem ale nic nie lepiej, a teraz już mu w bezsilności wcisnęłam tego czopka z Viburcolu ale ta aplikacja fajna to nie jest:-( jutro chyba kupie tą camilię i spróbuję, a jak nie to zacznę mu podawać chyba jakiś przeciwbólowy...

Pscółka mi się właśnie Franek pręży strasznie ale najpierw podejrzewałam brzuch więc dawałam mu sab simplex ale nie było poprawy

u nas tez to prezenie ale połączone z wpychaniem obu raczek w buzie i krzykiem dzis zakupiłam camille i paracetamol bo po wczoranszym bałąm sie powtórki ale pomogło bez paracetamolu
a ten viburakol to jakie jest dawkowanie bo ja dostałam listek bez ulotki w patece tyle miałąm zapisane i nie pamietam jak doktorka mi mowiła ile dawac czy cały czy jakos sie dzieli? to jeszcze z zaczasów kolek mamy

My po wizycie kontrolnej
od dwóch dni kupki w ilości 3 dziennie. bez popuszczania czy kleksików. Pieknego koloru merchewkowego ( w sumie wyglądają jak gęsty przecier marchwiowy)
Do niedzieli stopniowo mamy wyeliminować marchwiankę z mleka. Potem 3 dni na samym nutramigenie i jak będzie wszystko ok to od 4 dnia raz dziennie mleko z kaszką manną. ( łyżeczka gotowana 1-2 minuty w wodzie z której będę robić mleko) i jak będzie ok przez 3 dni to do jadłospisu wprowadzamy zupkę Marchew 2/3 i 1/3 ziemniak + odrobina korzenia pietruszki. i Do kontroli za dwa Tygodnie :-) Przez 3 dni prawie 120 g na plus ( ufff) obecnie ważymy 6495g :-)

zozzolka jak będzie bardzo marudzil to bym dała i tak najszybciej po 6-8 godzinach ( jeżeli w ogóle będzie taka potrzeba) bym powtórzyła

Ostatnia edycja:
fel ciesze sie ze w koncu dobre wiesci, my dzis wieczorem na kontrole, kaszel juz mokry, nie wymiotuje jak sie rozkaszle:tak:

reklama
Zozzolka ja mam viburcol jeszcze z poczatku jak młodego brzuszek zaczynał bolec wiec tez nie bardzo pamietam co i jak ale wczoraj podałam 1 czopek na noc bo juz rece opadały, dzisiaj rano to dostał ibum bo ciagle jeczy i wpycha całe rece do buzi, a teraz własnie maz przywióz camilie wiec tez bede podawac...

Do góry